دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
در دنیای مدرن امروز، روش های سنتی تبلیغات جای خود را به تبلیغات آنلاین داده و سبب گسترش و پیشرفت کسب و کارها گردیده اند. نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب وکار روز به روز پررنگ تر شده است.
امروزه کسب وکارها شروع به کار بیشتر و سرمایه گذاری عظیم تر برروی استرتژی های بازاریابی خود کرده اند تا در نهایت از منافع برنامه های بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) برخوردار شوند.
ابزارها و طرح های بسیار قدرتمندی بر بستر اینترنت برای رشد و ارتقای کسب وکارها وجود دارد تا شما را با مشتریان جدید و بالقوه آشنا کرده و همچنین خدمات و محصولات شما را به صورت کاملا کارآمد به فروش برساند.
در این مقاله راجع به نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار به ویژه بیزینس های کوچک و به اصطلاح خانگی خواهیم پرداخت.
چگونه بازاریابی دیجیتال به گسترش و پیشرفت کسب وکار کمک میکند؟
ما در زیر چند دلیل و روش را مورد بحث قرار می دهیم تا بگوییم چرا صاحبان کسب وکاراز دیجیتال مارکتینگ برای دیده شدن بهتر برند خود و جذب مشتری استفاده میکنند.
1)کارآمدترو مقرون به صرفه تر بودن از روش های سنتی بازار
در همه دنیا پرداخت هزینه برای تبلیغات نقش حیاتی در دیجیتال مارکتینگ و رسیدن صاحبان بیزینس ها به اهدافشون ایفا میکند. روش های سنتی شامل تبلیغات تلویزیونی و رسانه های چاپی که زمانی بر رسانه های بازاریابی حکمرانی میکردند به دلیل هزینه های سنگین فقط از عهده شرکت های بزرگ بر می آمد. در این جاست که با ورود بازاریابی دیجیتال کسب و کارهای کوچک نیز می توانند با سرمایه گذاری در این بستر به سود آوری برسند. در بازاریابی دیجیتال توسط الگوریتم ها و ابزار تحلیل می توان عملکرد تبلیغات را بهینه کرد در حالی که در بازاریابی سنتی عملا به این ایزارها دسترسی نداریم. ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس کمک میکنند تا تلاش ها و فعالیت های بازاریابی آنلاین خود را ردیابی و میزان موثر بودن آن ها را بررسی کنید.
2) ساختن برند شخصی
خواه دارای یک کسب و کار کوچک باشید یا یک سازمان بزرگ، بازاریابی دیجیتال و راه های آن می تواند به هر کسب و کاری کمک کند تا یک نام تجاری (برند) سالم و قابل اعتماد بسازید. فاکتورهایی مثل سرمایه گذاری مناسب در طراحی لوگو شرکت یا یک شعارجذاب می تواند کمک کند تا شما در ذهن مخاطب هدف حک شوید. مخاطبین و مشتریان که از شما راضی هستند مطمئنا تجربیات خودشان را با دیگران به اشتراک گذاشته و باعث بزرگ تر شدن بازار کسب و کارتان می شوند.
(برای اطلاعات کامل ترمقاله برند سازی شخصی را مطالعه کنید)
3) تولید درآمد و ثروت بیشتر
شرکت گوگل در مورد درآمد کسب و کارهای متفاوت تحقیقی انجام داد. این تحقیقات گوگل نشان داد که شرکت ها و مشاغلی که خود را با شیوه های بازاریابی دیجیتال وفق داده اند، در حدود 2.8 برابر رشد درآمد سالانه داشته اند. سازمان هایی که به طورمداوم و موثر از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کرده اند 3.3 برابر نسبت به الباقی شرکت ها احتمال افزایش درآمد و همچنین استخدام نیروی کار بیشتر را داشته اند. این مطالعه گویای تاثیراستفاده از علم بازاریابی دیجیتال در افزایش درآمد کسب و کارهاست.
4) ارتقای رتبه سایت شرکت
اکثرمردم در این روزها تمایل بیشتری به خرید کردن آنلاین دارند. موتورهای جستجو مثل گوگل وبینگ به دیده شدن سایت و برند ما از طریق افزایش رتبه سایت کمک بسیاری میکنند. بدون داشتن رتبه مطلوب در گوگل، احتمالا مشتریان جدید و وفادار خود را از دست خواهیم داد. شیوه های بازاریابی دیجیتال به کسب و کارتان اجازه میدهد تا فروش خود را افزایش دهید و آنرا برای مشتریانی که در حال جستجوی محصولات و خدمات شما هستند قابل مشاهده کند.
5) تاثیر شبکه های اجتماعی بر کسب وکار
شبکه های اجتماعی نقش مهمی در کسب وکار ایفا می کنند همان طور که در زندگی روزمره مردم نقش برجسته ایی دارند. این شبکه ها بهترین بستر برای جذب مشتریان جدید با استفاده از استراتژی های بازاریابی آنلاین هستند. شبکه های اجتماعی برقراری ارتباط با مشتریان جدید و قدیمی را بسیار راحت می کند، همچنین کمک میکند به درک رفتار و سلیقه مشتریان از طریق لایک، کامنت و بازخوردها. اگر ما اساس کسب وکارمان را بر انتظارات مشتریان بگذاریم، شبکه های اجتماعی میتوانند مفید ترین راه برای رشد کسب و کارمان باشند. با کمک ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها، میتوانیم مشتریان خود را دنبال کنیم و ببینیم که چه کسانی به محصولات و خدمات ما علاقه مند هستند. همچنین تاثیر دیجیتال مارکتینگ بر کسب وکار خود را متوجه شویم.
(بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست و چگونه به کسب وکار ما کمک میکند؟)
محتوای ارزشمند = مشتریان بیشتر
استفاده از استراتژی های دیجیتال مارکتینگ به تنهایی ضامن رسیدن به موفقیت و گسترش کسب و کار نیست. استفاده ازبازاریابی محتوا و تولید محتوای ارزشمند در کنار این استراتژی ها به رشد کسب و کار کمک شایانی خواهد کرد. بازاریابی محتوا فقط قرار دادن محتوای بهینه شده در سایت برای سئو کردن سایت نیست، بلکه برای برقراری ارتباط با مشتریان و ذکرعلایق وعلاقه مندی آنها در وبلاگ ها و پست های خود است. شما با ارائه آنچه وعده داده اید باعث رشد برندتان ودر نتیجه روابط بهتر با مشتریان خود می شوید.
چرا دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارهای کوچک مهم و ضروری است؟
زمانی که ما به عنوان یک کسب وکار کوچک شروع به کار میکنیم، معمولا تمرکز را روی تبلیغات سنتی می گذاریم ( مثل تبلیغات کاغذی، کوپن های تخفیف وتبلیغات محیطی) تا اولین مشتری ها را برای خود جذب کنیم. در حالی که این استراتژی ها احتمالا سود آوری کمتری برای تجارت های کوچک و نوپا خواهد داشت. یک راه بهتر و راحت تر نیزوجود دارد و آن راهی نیست جز استفاده از دهکده جهانی اینترنت.
(آیا می دانید دیجیتال مارکتینگ چیست؟)
کسب و کارهای کوچک میبایست بازار جهانی آنلاین و مشتریان بالقوه آنرا درنظر داشته باشند. مهم نیست که چقدر جدید ونوپا باشند باید از کانال های دیجیتال به عنوان راهی برای ایجاد برتری شغلی بررقیبان استفاده کنند.
ظرفیت مشتریان آنلاین بسیار بیشتر و بزرگتر ازمشتریان سنتی است.
با استفاده ازتکنیک های دیجیتال مارکتینگ می توان به گونه ای مقرون به صرفه، مقیاس پذیر و قابل اندازه گیری به مخاطبان جهانی دست پیدا کرد. استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای شغل های کوچک شاید به نظر ما کمی سخت و ترسناک بیاید، چون پلتفرم ها و اصطلاحات دیجیتالی پیچیده ای وجود دارد که باعث می شوند پروژه را بزرگتروسخت تر از آنچه که هست نشان دهند. این کسب وکارها شاید به خاطر کمبود وقت ومحدودیت بودجه اعتقاد داشته باشند که نمیتوانند به صورت آنلاین رقابت کنند. بنابراین ترجیح میدهند که تبلیغات سنتی را دنبال کنند با این فرض که کسب و کارشان با گذشت زمان پیشرفت خواهد کرد.
درهرصورت 4.6 میلیارد نفردردنیا به دلایل مختلف ازاینترنت استفاده میکنند. ضریب نفوذ اینترنت در سال 2021 حدود 60% برآورد میشود. بنابراین تاخیر حضوردرصفحات مجازی و آنلاین یک رویکرد کاملا اشتباه است. پس بهترین راه برای اطمینان از موفقیت، تبلیغ کسب و کار خود در مقیاس جهانی و استفاده از هدف گذاری برای جذب مشتریانی است که به محصولات یا خدمات ما علاقه مند هستند.
زمانی که شخصی نسبت به کسب وکارما علاقه مند میشود، اولین کاری که انجام میدهد این است که به صورت آنلاین و سرچ دراینترنت تحقیق کرده تا ببیند در مورد ما چه چیزی میتواند بیاید. آن ها دراین دنیای دیجیتال انتظار حضور کسب وکار مطلوب خود دریک وبسایت یا یک رسانه اجتماعی را دارند. معمولا به دنبال این هستند که نظردیگران در مورد شرکت یا کسب وکارما چیست. آیا مکان مناسبی برای تجارت ویا ارائه خدمات هست یا خیر؟ بنابراین اگر یک مشتری نتواند ما را آنلاین پیدا کند، ممکن است به این نتیجه برسد که تجارت و کسب و کارما فاقد اعتبارویا حتی غیر قانونی است. ما را جدی نگرفته و سراغ رقبایمان میروند. از محصولات وخدمات آنها استفاده کند.
یکی از راه های موفقیت، توجه کردن به کار و رفتار رقبا ویادگرفتن ازآنهاست.
دراین موضوع به رقیبان باید به چشم کسی نگاه کرد که چیزی به ما می آموزند نه به عنوان رقیب کاری. زمانی که به رقیبان نگاه میکنیم میتوان ایده هایی از آنها گرفت. به احتمال فراوان در هر کسب و کاری که باشید رقبای شما دروب حضور دارند.
باید تحلیل کرد که آنها:
ازچه نوع محتوایی استفاده میکنند؟
آیا وبلاگ دارند یا محتوای تصویری مثل ویدئو را تبلیغ میکنند؟
چه چیزی سایت انها را منحصر به فرد میکند؟
چگونه با مخاطبانشان ارتباط برقرار میکند؟
ازچه پلتفرم هایی برای تبلیغ استفاده میکنند؟
راه های ارتباط برقرار کردن با مشتریان
1.دردسترس مشتری بودن:
کسب و کار شما احتیاج به حضورآنلاین دارد. اشخاص برای هر آنچه که از خدمات یا محصولات میخواهند در ابتدا از سرچ در گوگل استفاده میکنند. اگر شما حضور آنلاین نداشته باشید، پس بنابراین در سرچ ها پیدا نمیشوید و نمیتوانید رقابت کنید. اگر حضور آنلاین داشته باشیم ولی درسرچ، رقبای ما راحت تر پیدا شوند به خاطر این است که رتبه بالاتری در سرچ گوگل نسبت به ما دارند. همزمان با ایجاد وب سایت، آموزش واجرای بهینه سازی موتورهای جستجو( سئو سایت) کمک شایانی به بیشتر دیده شدن در سرچ گوگل از طریق افزایش رتبه سایت میکند. کلمات کلیدی نقش حیاتی در سئو ایفا میکند. بنابراین دانستن و یافتن کلمات کلیدی مرتبط با کسب وکارتان بسیار مهم و حیاتی است.
برای ارتباط هرچه بیشتربا مشتریان سایت شما باید شامل جواب یکسری سوالات متداول مثل : لوکیشن محل کار، ساعات کاریی و جزییات محصولات و خدماتتان باشد. با نگاه کردن به سایت شما، مخاطبان باید بتوانند به راحتی قیمت ها، پیشنهادات وموارد دیگر را مقایسه کرده تا بهترین تصمیم را برای خود بگیرند.
2.اجازه دهید مشتری به سمت شما بیاید:
به دیجیتال مارکتینگ به عنوان راهی که خود را برای افراد هدف در دسترس قرار میدهید فکر کنید. از طریق حضور در دنیای مجازی، کسب و کارتان تعطیلی ندارد و همیشه باز است!! حتی وقتی خودتان حضور ندارید. توسط این محیط مشتری ها هم در روز هم در شب میتوانند با شما در تماس و ارتباط باشند. این بدان معناست که مشتریان با ارسال پیام از شما سوال میپرسند، خرید میکنند، مقایسه کرده و نظر خود را بیان میکنند. محیط مجازی به مشتریانی که راهی برای مراجعه حضوری ندارند این امکان را میدهد تا از طریق یک عملکرد اینترنتی، تجارت خود را با شما حفظ کنند.
3.مخاطب هدف خود را بشناسید:
از طریق رسانه های اجتماعی، بلاگ ها یا یک نظرسنجی میتوان یک گفتگو را ترتیب داد تا نیازها و خواسته های مخاطبان خود را شناسایی کرد. باید به هر پیام یا نتیجه نظرسنجی توجه ویژه ای کرد. ازطریق تعامل آنلاین با مردم، شمیتوان فهمید که آنها به دنبال چه چیزی هستن. با این اطلاعات میتوان به ارتقای خدمات ومحصولات خودتان کمک کنید. با انجام این قبیل کارها میتوانید یک رابطه قوی با مشتریان برقرارکنید تا بیشتر از یک کسب و کار و تجارت به یک شریک قابل اعتماد برای آنها تبدیل شوید. این اصل را همیشه به یاد داشته باشید: مشتریان همواره به دنبال خرید از یک کسب و کاری هستند که تجربه خرید لذت بخش در گذشته را از آن داشته باشند.
4.کار بیشتر برای پول کمتر انجام دهید:
به طور معمول دیجیتال مارکتینگ به صرفه ترین و ارزان ترین نوع تبلیغات است. کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها با توجه به بودجه محدود شان همیشه دنبال بهترین نتایج هستند با کمترین هزینه. تبلیغات آنلاین میتواند به بودجه شما کمک کند. رسانه های اجتماعی (مثل اینستاگرام ، تلگرام، فیسبوک ، توییتر و …) برای این کار بسیار مناسب هستند. حسن مهم این نوع بازاریابی این است، افرادی که خرید نمیکنند را میتوان حذف کرد و در زمان و هزینه ها صرفه جویی کرد. کلید اصلی و مهم در رسانه های اجتماعی انتخاب درست نوع پلتفرم متناسب با کسب و کار و برند شما است. شبکه های اجتماعی را سرچ کنید وبا چند تست ساده ببینید که پیامها ی آنها چگونه عمل میکند ، سپس بهترین را برگزینید.
(اطلاعات مهم درمورد بازاریابی اینستاگرام درمقاله اینستاگرام مارکتینگ )