درآمد دیجیتال مارکتینگ
در این مقاله سعی داریم با پاره ایی از توضیحات ابتدا شغل دیجیتال مارکتینگ را توضیح داده و سپس درآمد دیجیتال مارکتینگ را بررسی کرده تا ببینیم حقوق و درآمد شاغلین در حوزه بازاریابی دیجیتال چقدر است.
امروزه که شغل های دیجیتال پیشرفت کرده و باعث تغییر در سبک زندگی مردم شده است صنعت دیجیتال نیز گستردگی فراوانی پیدا کرده است.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به مجموعه اقدامات در محیط اینترنت برای تبلیغ و ترویج برند، ارتباط برقرار کردن با مشتریان و مخاطبان و در نهایت ارائه محصولات و خدمات اطلاق میشود. حرفه دیجیتال مارکتینگ درست است که قدمت چندانی ندارد ولی با توجه به این که به نوعی زیرمجموعه بازاریابی به حساب می آید می توان گفت از قدیم الایام به سبک های دیگروجود داشته است.
در2 دهه گذشته با گسترش روزبه روز دنیای اینترنت و صنعت دیجیتال بسیاری از کسب و کارها علاوه بر تبلیغات سنتی به تبلیغات در محیط مجازی نیز توجه ویژه ای کرده اند. در ابتدا این بیزنس های بزرگ و به نام بودند که به مقوله دیجیتال مارکتینگ می پرداختند. ولی به مرور زمان کسب وکارهای کوچک و خانگی نیز با توجه به هزینه به نسبت پایین و نتایج شگفت انگیز آن جذب این بازار شده اند.
یکی ازدلایل مهم گسترش روزافزون شغل دیجیتال مارکتینگ تغییررویکرد و شیوه های خرید مردم درچند سال گذشته است. یکی دیگرازدلایل آن، حضور بخش قابل توجهی از جامعه هدف در دنیای اینترنت و شبکه های اجتماعی است. دنیای دیجیتال بستری مناسب برای تبلیغ و ترویج محصولات و خدمات بیزینس های فراهم کرده است.
شما به عنوان یک کارفرما و صاحب یک تجارت کوچک در ابتدا میتوانید تمام پروسه تبلیغات و بازاریابی دیجیتال را با کمی آموزش انجام دهید. ولی پس از بزرگ شدن کسب وکار و افزایش مخاطبان مجازیتان می بایست از متخصصین در حوزه دیجیتال مارکتینگ استفاده کرده تا این اشخاص از تجربه خود برای پیشبرد اموراستفاده کنند.
(مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست را مطالعه کنید)
عنوان های شغلی در دیجیتال مارکتینگ:
با توجه به گسترده شدن روز به روز این صنعت و افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال در شغل ها و حرفه های متفاوت عناوین شغلی گسترده ایی نیز برای این شغل تعریف شده است.
1)مدیر محتوا (CONTENT MANAGER)
2)مدیر سئو ( SEO MANAGER )
3)مدیر شبکه های اجتماعی ( SOCIAL MEDIA MANAGER )
4)مدیر دیجیتال مارکتینگ ( DIGITAL MARKETING MANAGER )
5)کارشناس دیجیتال مارکتینگ
6)نویسندگی یا COPY WRITER
مدیر محتوا (CONTENT MANAGER):
محتوا قلب دیجیتال مارکتینگ است . مدیر تولید محتوا با توجه به سیاست ها و اهداف مجموعه ای که در آن فعالیت میکند، در رابطه با تولید و توزیع محتوا هدف گذاری را انجام میدهد.ایشان درمورد کلمات کلیدی، شخصی که محتوا را تولید میکند، ایجاد و پیگیری تقویم محتوا و غیره فعالیت میکند.
تسلط نسبی بر سئو، داشتن مطالعات فراوان، به روز بودن اطلاعات درحوزه فعالیت شرکت و داشتن ارتباط با مخاطبان از جمله وظایف و قابلیت های مدیر محتوا است.
(خلاصه کتاب ماشین محتوا را حتما مطالعه کنید)
مدیر سئو ( SEO MANAGER ):
بهینه سازی سایت یا سئو به مجموعه ای از فعالیت هایی اطلاق میشود که موجب افزایش رتبه سایت درسرچ گوگل میشود. بدون یک مدیر سئو نمی توان در فضای آنلاین رقابت کرد. مدیر سئو از ارکان اصلی تیم دیجیتال مارکتینگ است.
وظایف مدیر سئو به کار گرفتن ایده های جدید، به روز بودن در مباحث سئو، تسلط داشتن به آنالیز و تهیه و ارسال گزارش های منظم در مورد عملکرد سئو وبسایت است. البته در بعضی از شرکتهای کوچک وظیفه تولید محتوا نیزبه عهده مدیر سئو است.
( در مورد متخصص سئو بیشتر بخوانید )
مدیر شبکه های اجتماعی ( SOCIAL MEDIA MANAGER ):
حضور در شبکه های اجتماعی ضرورتی انکار ناپذیراست. یک مدیر شبکه اجتماعی میبایست به تمام شبکه ها و کارکرد آنها تسلط کامل داشته باشد. هر شبکه اجتماعی قابلیت های متفاوتی دارد و یک مدیر شبکه اجتماعی با تسلط کامل برهرکدام میتواند اهداف شرکت را عملی کند. این مدیر درارتباط مستقیم با بخش تولید محتوا است. ایشان با همفکری بخش محتوا، محتوای تولید شده را با زمان بندی درست و اصولی در هر یک از شبکه های اجتماعی توزیع و منتشر میکند و با پاسخگویی به کامنت های مخاطبان و آنالیز کردن آمار و داده ها وظایف خود را پیگیری مینماید.
مدیردیجیتال مارکتینگ ( DIGITAL MARKETING MANAGER ):
درحال حاضراکثرشرکت ها دارای یک دپارتمان بازاریابی هستند. بازاریابان دیجیتال به طور معمول از اعضای این دپارتمان هستند. مدیر دیجیتال مارکتینگ اصولا با مدیر شرکت مستقیما در ارتباط هستند. استراتژی های تبلیغات وفروش شرکت را برنامه ریزی کرده و با تعیین نقشه راه و برنامه ریزی تیم بازاریابی را مدیریت و رهبری کند.
از وظایف این پست پیاده سازی و مدیریت کمپین های تبلیغاتی، مدیریت وب سایت ها، اندازه گیری و سنجش عملکرد تیم تحت هدایت و به طور کلی رهبری تیم کامل دیجتال مارکتینگ است. داشتن حداقل 6 تا 7 سال تجربه کاری در حوزه بازاریابی و دانش درباره برنامه نویسی و همچنین مهارت هایی در زمینه تحلیل و تجزیه آمارها جزو شرایط لازم برای حضور در این پست است.
کارشناس دیجیتال مارکتینگ:
به طور خلاصه کارشناس بازاریابی دیجیتال شخصی است با تمامی روش های دیجیتال مثل ایمیل مارکتینگ، بازاریابی شبکه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو (سئو)، تولید محتوا و الباقی روش های بازاریابی آشنایی و تسلط دارد. در رکت ها و کسب وکارهای بزرگ این شغل زیر نظر مدیر دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکند. وظایف این پست با توجه به وسعت و گستردگی شرکت متفاوت است. همانطور که ذکر شد تمام امورمربوط به دیجیتال مارکتینگ را انجام می دهند.
نویسندگی یا COPY WRITER:
این شغل زیرمجموعه بخش محتوا به حساب می اید. معمولا این افراد با توجه به نیاز شرکت و سازمان، کلمات کلیدی را انتخاب کرده و پس از تحقیق و بررسی در مورد آن شروع به نگارش کرده و تولید محتوا میکنند.
داشتن تسلط نسبی به زبان های دیگر مثل انگلیسی برای ترجمه مقالات روز دنیا، توانایی نگارش، ذهن خلاق و ایده پرداز و داشتن تجربه کار با ابزار گرافیکی به منظور تولید محتوای بصری از ملزومات حضوردر این شغل است. این افراد به صورت فیری لنسر ( FREE LANCER ) یا آزاد کار و پروژه ای هم کار میکنند.
درآمد دیجیتال مارکتینگ در ایران:
دیجیتال مارکترها با توجه به اینکه در سال های اخیر نقش مهم و حیاتی را در زمینه فروش و ارائه خدمات ایفا کرده اند نسبتا از درآمد خوب وبالایی نیزبرخوردار شده اند.
درآمد در شغل دیجیتال مارکتینگ به چند عامل بستگی دارد. ابتدا باید مشخص شود که به صورت فری لنسر و پروژه ای کار میکنند یا به استخدام شرکت در می آیند . سپس موضوع مهم سمت شغلی و میزان تجربه وی در این حوزه است. در آخر وظایف محول شده به ایشان است که درمیزان حقوق و دستمزد دریافتی وی تاثیرگذاراست.
با توجه به توضیحات فوق حقوق و درآمد دیجیتال مارکتینگ در منصب های مختلف به صورت تقریبی و در سال 1400-1401 ( 2022 میلادی) به شرح زیر است:
1)کارشناس دیجیتال مارکتینگ :
درحال حاضردرآمد دیجیتال مارکتینگ تازه کار با سابقه بین 1 تا 2 سال در یک شغل ثابت حدودا بین 5 تا 10 میلیون تومان. کارشناس با تجربه ترومسلط به مهارت های گوناگون این شغل بین 10 تا 15میلیون تومان متغیر است.
2)مدیر دیجیتال مارکتینگ :
حقوق این مدیر با توجه به سابقه مدیریتی و گستردگی تیمی که تحت نظر وی کار می کنند از 15 تا 50 میلیون تومان است. امور محمول شده، سابقه کاری و دانش های وی تاثیر زیادی بر درآمد این مدیر دارد.
3) نویسندگی یا تولید کننده محتوا:
معمولا این نوع افراد با حقوق ثابت کار نمیکنند. به صورت تعدادی قرار داد میبندند و به ازای هر محتوایی که تولید میکنند مبلغی را دریافت میکنند. کیفیت مطالب تولید شده، تعداد کلمات، تالیفی یا ترجمه بودن متن ها و بصری یا متنی بودن محتواهای تولیدی در میزان دریافتیشان تاثیر دارد. هزینه تولید هر محتوا در سال 1401، حدودا بین 50 تا 150 هزار تومان بوده است. فردی که در این زمینه فعالیت داشته و دارای تجربه کافی است به طورمتوسط بین 4 تا 8 محتوا می تواند در روز تولید کند. پس درآمدی بین 200 تا 800 هزار تومنی در روز برای این شغل متصور است.
4) مدیر سئو:
با جستجودر آگهی های استخدام مدیر و متخصص سئو به حقوق های بین 10 تا 30 میلیون برمیخوریم. بازهم تجربه و دانش قبلی و امورمحول شده در این پیشنهاد ها تاثیرگذار هستند. البته این موارد برای کارشناسان سئو کمتر است و حقوقی بین 3 تا 10 میلیون پیشنهاد کارفرمایان بوده است.
5) مدیر محتوا:
یک مدیر محتوا با توجه به تعداد افرادی که درزیر مجموعه وی کارمیکنند و وظایفی که برایشان تعریف میشود حقوقی بین 10 تا 20 میلیون تومان دریافتی داشته. البته در صورت تولید محتوا توسط شخص مدیر این مبالغ افزایش خواهد داشت.
6)مدیر شبکه های اجتماعی:
مدیر یا ادمین شبکه های اجتماعی معمولا به 2 صورت حقوق ثابت و حقوق براساس هر پست (محتوا) استخدام میشوند. در مورد اول که حقوق ثابت دارند معمولا باید به صورت حضوری در شرکت حضور داشته باشند و بسته به نوع فعالیت بین 5 تا 15 میلیون در ماه حقوق میگیرند. گروه دوم که اصولا به صورت غیر حضوری هستند به ازای تولید هر پست مبلغی بین 30 تا 120 هزار تومان در سال 1401 قرارداد میبندند.
البته ذکر این نکته مهم و ضروری است که، تمام موارد اشاره شده کاملا توافقی بین کارفرما و کارمندان است و با توجه به تورمی که در کشور ما وجود دارد این مبالغ متغیر خواهد بود.
درآمد دیجیتال مارکتینگ درسرتاسر دنیا:
آمریکا : میانگین درآمد یکساله حدودا 80 هزار دلار
کانادا : میانگین درآمد یکساله حدودا 60 هزار دلار
اروپا : میانگین درآمد یکساله حدودا 50 هزار یورو
ممنونم از مطلب خوبتون🙏🏻
ممنون از شما
خوشحالم که برای شما مفید بوده است…