سئو وردپرس چیست؟
سئو وردپرس، یکی از محبوبتربن روشها برای بهینه سازی سایت به شمار میرود.
امروزه اکثر سایتها (بیشتر از ۴۰ درصد) از وردپرس برای سایتشان استفاده میکنند.
خیلی از سایتهای معروف مثل سایت دیجیکالا، چطور، متمم و… از وردپرس برای سایتشان استفاده میکنند.
اما سوالی که وجود داره اینه که، چرا وردپرس توانسته خودش را به این حد از محبوبیت برساند؟
وردپرس، یکی از انواع سیستم مدیریت محتوا (CMS) محسوب میشود. این سیستم، همانطور که از اسمش مشخص است، کمک میکند تا محتوای وبسایتها را به سادگی مدیریت کنید.
سیستم مدیریت محتوا، انواع مختلفی دارد که محبوبترین آن وردپرس است. به بیانی سادهتر میتوان گفت که وردپرس یکی از زیر مجموعههای CMS میباشد. اما به دلیل سازگاری بالایی که با سئو دارد جزو محبوبترین CMSها میباشد.
جالب است بدانید که سیستم مدیریت محتوای وردپرس از سال ۲۰۰۳ منتشر شد و از آن زمان به بعد توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند.
اما انتخاب سیستم مدیریت محتوای وردپرس، لزوما به این معنا نیست که در نتایج گوگل در بهترین رتبه قرار میگیرید. برای اینکه بتوانید جایگاه خوبی در صفحات گوگل داشته باشید، نیاز است تا با سئو وردپرس آشنا باشید. در ادامه سعی داریم شما را با نکات و ترفندهای سئو وردپرس بیشتر آشنا کنیم. پس همراه ما باشید.
تکنیکهایی که کمک میکنند سئو وردپرس سایتتان را بهبود دهید:
۱- انتخاب یک هاست خوب:
اگر میخواهید سئو سایتتان را بهبود دهید، در قدم اول بهتر است یک هاست خوب و باکیفیت برای سایتتان انتخاب کنید.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که از https پشتیبانی کند، php آن حداقل نسخه ۷.۴ باشد و همچنین از mysql نسخه ۵.۶ به بالا یا حتی از maria db نسخه ۱۰.۱ به بالا پشتیبانی کند. اینها مواردی هستند که در انتخاب هاست خوب برای وردپرس باید رعایت کنید.
همچنین از خرید هاستهایی که قیمت ارزان دارند و کیفیت خوبی ندارند خودداری کنید.
یادتون باشه که هدف شما از سایت اینه که به درآمد برسید. پس اگر میخواهید بعدها سایتتان به مشکل نخورد، در انتخاب هاست به فکر صرفه جویی نباشید و یک هاست بسیار خوب برای سایت خود انتخاب کنید.
در ضمن قبل از خرید هاست، بررسی کنید که حتما از 2http/ پشتیبانی کند. در واقع هاستی که از 2http/ پشتیبانی میکند، سرعت بارگذاری مطالب در سایتتان را افزایش میدهد در نتیجه سئو وردپرس را برای شما راحتتر میکند.
۲- بررسی وردپرس به لحاظ فعال یا غیر فعال بودن دسترسی سایت برای موتورهای جستجو:
مدیران سایتی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرسی استفاده میکنند، این توانایی را دارند که اجازه دسترسی موتورهای جستجو به سایت را فعال یا غیر فعال کنند.
اگر این قابلیت غیر فعال باشد، به این معناست که موتورهای جستجو به سایت شما دسترسی ندارند و نمیتوانند سایت شما را بررسی کنند.
غیر فعال بودن این بخش، بیشتر زمانی کاربرد دارد که سایتتان را تازه راه اندازی کردهاید اما اکنون نمیخواهید سایت را در نتایج جستجو بالا بیاورید. بنابراین امکان دسترسی موتورهای جستجو را غیر فعال میکنید.
برای اینکه به این بخش دسترسی داشته باشید، تنها کافیست وارد وردپرس سایت شوید، سپس در بخش تنظیمات گزینه خواندن را انتخاب کنید. حالا صفحهای برای شما باز میشود. در انتهای صفحه گزینهای بنام نمایش به موتورهای جستجو وجود دارد. اگر تیک این گزینه فعال باشد بدین معناست که موتورهای جستجو امکان دسترسی به سایت شما را ندارند.
برخی مدیران سایتی که با مشکل ایندکس نشدن مطالب مواجه میشوند، به این دلیل است که تیک این گزینه برای آنها فعال است و موتورهای جستجو نمیتوانند به مطالب سایتشان دسترسی داشته باشند و آنها را ایندکس کنند.
۳- نصب افزونه روی وردپرس:
یکی دیگر از مواردی که به سئو وردپرس کمک میکند، افزونههایی است که روی وردپرس نصب میشوند.
افزونههای زیادی برای وردپرس وجود دارند اما همه آنها به درد شما نمیخورد. در ضمن استفاده و نصب بیش از اندازه افزونه روی وردپرس میتواند تاثیر منفی برای سایت شما داشته باشد. پس مراقب باشید که فقط افزونههای مهم و کاربردی را روی وردپرس سایت خود نصب کنید.
برای نصب افزونه در وردپرس تنها کافیست مراحل زیر را طی کنید:
- در داشبورد سمت راست وردپرس، گزینه افزونهها را انتخاب کنید.
- سپس بر روی افزودن کلیک کنید.
- حالا د قسمت جستجو نام افزونهای که میخواهید را وارد کنید.
- وقتی افزونه مورد علاقهتان را پیدا کردید، باید روی نصب بزنید تا افزونه روی سایت نصب شود.
- وقتی افزونه نصب شد، حالا زمان آن رسیده که افزونه را فعال کنید. پس اینک روی گزینه فعال نمایید کلیک کنید.
یکی از بهترین افزونههایی که پیشنهاد میکنم حتما روی وردپرستان نصب کنید، افزونه یو آست یا رنک مث میباشد. در واقع این افزونه به شما کمک میکند تا بتوانید محتوای خود را سئو کنید و در نتایج جستجو رتبه خوبی را کسب کنید.
با کمک این افزونه میتوانید ایرادهای محتوای خود را پیدا کنید و آن اصلاح کنید.