همه افرادی که صاحب کسب و کار میباشند، دوست دارند با پرداخت کمترین هزینه، بیشترین بازدهی و سود را بدست آورند.شاید در نگاه اول غیرممکن به نظر برسد اما جالب است بدانید که امروزه با توجه به گسترش بازاریابی، چنین امری ممکن است (پرفورمنس مارکتینگ).
پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا یکی از انواع بازاریابی میباشد و به شما کمک تا میکند تا کسب و کارتان را به گونهای تبلیغ کنید تا به ازای هر کلیک یا فعالیت خاصی که مد نظرتان میباشد هزینه پرداخت کنید.
در ادامه قصد داریم شما را با مفهوم پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
اگر علاقه زیادی به دیجیتال مارکتینگ دارید، این مقاله را حتما بخوانید.
پرفورمنس مارکتینگ (performance marketing) یا بازاریابی عملگرا چیست؟
بازاریابی عملگرا، به بیانی ساده به نوعی بازاریابی گفته میشود که تبلیغ کنندگان در ازای هر کلیک یا اقدامی که مشخص میکنند باید هزینه پرداخت کنند. هر کسب و کاری ممکن است اهداف متفاوتی داشته باشد و مطابق با اهدافی که دارند، اقدام به سرمایه گذاری کنند.
مثلا میتوانید در ازای هر کاربری که روی سایتتان کلیک میکند، هزینه پرداخت کنید یا حتی میتوانید اهداف خود را به گونهای تعیین کنید که در ازای هر کاربر که از شما خرید میکند هزینهاش را بپردازید.
بسیاری از صاحبان کسب و کار به دنبال راهی هستند تا بتوانند به صورت تضمینی در فروش محصول یا ارائه خدماتشان رشد کنند و کسب و کارشان را رشد دهند. بنابراین بازاریابی عملگرا میتواند به شما کمک کند.
اصطلاحاتی که برای درک بهتر بازاریابی عملگرا باید بدانید:
۱- تعداد کلیک ها (Clicks):
گاهی اوقات ممکن است بخواهید تبلیغات خود را به گونهای انجام دهید که به ازای هر کلیکی که روی صفحه یا سایت شما انجام میشود هزینه پرداخت کنید. بنابراین در این روش تعداد کاربرانی را مشاهده میکنید که روی صفحه شما کلیک میکنند.
۲- سرنخ (Lead):
هر کسب و کاری با انجام تبلیغات سعی میکند تا کاربران زیادی را به سمت وبسایت هدایت کند. حالا باید سعی کنید افرادی که به سمت سایت هدایت شدهاند را به لید یا سرنخ تبدیل کنید تا میزان فروش افزایش یابد.
هرچیزی که باعث شود کاربران وارد شده به سایت، اقدامی را انجام دهند میتواند به عنوان لید یا سرنخ محسوب شود. از یک کلیک ساده گرفته تا پر کردن اطلاعاتشان در سایت، میتواند به عنوان سرنخ در نظر گرفته شود. هرچه تعداد سرنخ ها بیشتر باشد، نرخ تبدیل هم افزایش مییابد. مثلا میتوانید با جمع آوری سرنخهایی مثل ایمیل کاربران در روزهایی که روی محصول یا خدماتتان تخفیف در نظر گرفتید از طریق ایمیل به کاربران اطلاع دهید تا شانس فروش افزایش یابد.
۳- ایمپرشن(Impression) :
به تعداد دفعاتی که کاربران تبلیغ شما را مشاهده میکنند ایمپرشن میگویند. در این روش حتی اگر مخاطبان روی تبلیغ شما کلیک هم نکرده باشند، ایمپرشن اتفاق میافتد. این اصطلاح زمانی به شما کمک میکند که هدفتان افزایش آگاهی از برند باشد.
۴- فروش (Sale):
گاهی اوقات ممکن است بخواهید براساس میزان فروشی که دارید، برای تبلیغاتتان هزینه پرداخت کنید. در واقع در این مدل تبلیغات میتوانید اهدافتان را به گونهای مشخص کنید تا براساس فروشی که دارید، اقدام به پرداخت هزینه کنید.
اکثر مدیران و بازاریابان هم به دنبال راهی هستند تا براساس فروشی که دارند اقدام به پرداخت هزینه کنند. بنابراین این روش میتواند یکی از مهم ترین مدلها در بازاریابی عملگرا محسوب شود.
۵- مشارکت(Engagement):
یکی دیگر از موارد تاثیر گذار برای داشتن تبلیغات موفق، میزان تعامل کاربران با تبلیغات شماست. هرچه کاربران تعامل بیشتری داشته باشند احتمال فروش هم افزایش مییابد. بنابراین در این مدل میتوانید تبلیغات را به گونهای در نظر بگیرید که به ازای هر تعامل یا مشارکتی که کاربران با تبلیغتان دارند، هزینه پرداخت کنید.
پرفورمنس مارکتینگ برای چه کسب و کارهایی کاربرد دارد؟
هر کسب و کاری که در محیط های آنلاین فعالیت میکند و برای تبلیغاتشان اهداف قابل اندازه گیری دارند، میتوانند از پرفورمنس مارکتینگ برای رسیدن به این اهداف استفاده کنند. بنابراین اگر کسب و کار آنلاینی دارید، این نوع بازاریابی میتواند برای شما کاربرد داشته باشد.
بازاریابی عملگرا برای تمامی کسب و کارهای آنلاین (چه بزرگ باشد و چه کوچک) کاربرد دارد. بنابراین اگر فکر میکنید که کسب و کارتان آنقدر بزرگ نیست نگران نباشید. زیرا پرفورمنس مارکتینگ برای تمامی کسب و کارهایی که در فضای آنلاین فعالیت دارند کاربرد دارد.
مدل های مختلف پرداخت هزینه در پرفورمنس مارکتینگ:
همانطور که قبلتر گفته شد، در بازاریابی عملگرا به ازای هر معیار یا هدفی که مشخص میکنید هزینه پرداخت میکنید. بنابراین این معیارها یا اهدافی که انتخاب میکنید براساس روش های زیر تعیین میشود:
۱- CPC (Cost Per Click)
این روش زمانی استفاده میشود که قصد دارید در ازای هر کلیکی که روی سایت یا لینک مورد نظرتان میشود هزینه پرداخت کنید. بنابراین اگر به دنبال این هستید تا مخاطبان زیادی را به سمت سایت خود منتقل کنید این روش میتواند برای شما مناسب باشد.
۲- CPM:
این روش، هزینه ای را به شما نشان میدهد که شما به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمايش تبلیغ به کاربران پرداخت میکنید.
۳- CPA:
این روش شامل هزینه هایی است که به ازای هر اقدام توسط کاربران صورت میگیرد. مانند فروش، بازدید از یک صفحه سایت و…
۴- CPL:
گاهی اوقات برای اینکه فروشتان را افزیش دهید، به سرنخ های زیادی از مخاطبان خود نیاز دارید. در این روش به ازای هر سرنخی که توسط مخاطبان ایجاد میشود باید هزینه پرداخت کنید.