آموزش سئو فنی چیست؟
آموزش سئو فنی در واقع کمک میکند تا سایت شما از لحاظ فنی بهبود یابد و رتبه صفحات شما را افزایش دهد. با کمک سئو فنی میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید و همچنین موتورهای جستجو به راحتی در سایت شما میخزند. به بیان ساده تر سئو فنی، زیرمجموعه سئو داخلی میباشد که سایت شما را بهبود میبخشد تا رتبه بالاتری کسب کند.
با سئوی فنی میتوانید تفاوت بین سایتی که در رتبه بالایی قرار دارد و سایتی که رتبه ای ندارد را ببینید. مشاهده خواهید کرد که سئوی فنی تاثیر زیادی در رتبه گرفتن سایت دارد.
چرا آموزش سئو فنی مهم است؟
هدف موتورهای جستجو اینه که به کاربران خود بهترین نتایج را نشان بدهند. بنابراین عوامل مختلفی از نظر موتور جستجو سنجیده میشود که برخی از این عوامل براساس تجربه کاربران میباشد مثل سرعت بارگزاری سایت. اما برخی عوامل دیگر کمک میکند تا موتورهای جستجو در سایت شما بهتر بخزند و بفهمند صفحات سایت شما در مورد چه موضوعی میباشد. پس اگر به سئوی فنی سایت خود اهمیت ندهید، ممکن است نتوانید رتبه خوبی در جایگاه گوگل داشته باشید.
در واقع هرکاری که باعث بشود موتورهای جستجو سایت شما را بهتر درک کنند و با سرعت بیشتری در سایت بخزند سئوی فنی محسوب میشود و تاثیر زیادی در بهبود رتبه سایت شما میگذارد.
همچنین برعکس این قضیه هم وجود دارد. اگر شما سئوی فنی را به شیوه غلط انجام دهید ممکن است برای سایت شما ضرر داشته باشد و مجبور شوید هزینه اضافی بابت آن بپردازید. به عنوان مثال اگر در فایل Robots.txt یک فایل اشتباه را از دید موتورهای جستجو پنهان کنید، ممکن است سایت شما رتبه خوبی دریافت نکند. پس اینکه بخواهید تمام تمرکز خود را روی سئوی فنی سایت بگذارید کاملا اشتباه است. اگر سایت شما برای مخاطبان عملکرد خوب و سرعت مناسبی دارد و همچنین دسترسی به مطالب سایتتان برای کاربران و موتورهای جستجو آسان میباشد، یعنی سایت شما از نظر فنی مشکلی ندارد.
سایتی که از نظر فنی بهینه شده چه ویژگی هایی دارد؟
1- سریع میباشد:
این روزها کاربران دوست ندارند برای بازشدن یک صفحه از سایت منتظر بمانند. تحقیقها نشان میدهد که اگر سایتی بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد تا کاربران وارد صفحه شوند، تقریبا 53 درصد از کاربران خود را از دست میدهد. پس اگر سایت شما این ویژگی را ندارد یعنی از لحاظ فنی مشکل دارد و باید برطرف کنید. شما ممکن است تلاش زیادی کنید تا کاربران وارد سایت شما شوند اما اینکه به خاطر کندی سایتتان ناامید شوند و صفحه را ترک کنند حیف است.
پیشنهاد میکنم اگر سایتی دارید همین حالا سرعت سایت خود را بررسی کنید و اگر بیش از 3 ثانیه طول کشید برای بهبود آن سریع اقدام کنید.
2- قابل خزیدن برای موتورهای جستجو:
موتورهای جستجو به کمک ربات هایی که دارند وارد سایت شما میشوند و شروع به خزیدن میکنند تا بفهمند سایت شما در مورد چه موضوعی میباشد و به کاربران خود مطالبی مرتبط با خواسته هایشان نشان بدهند. روش های زیادی وجود دارد که میتوانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا بهتر بخزند. هرکاری که در سایت خود انجام دهید تا به موتورهای جستجو کمک کند سایت شما را بفهمند در سئوی فنی سایت شما تاثیر دارد و رتبه بالاتری میگیرد.
اگر صفحه ای در سایت خود دارید که نمیخواهید موتورهای جستجو به آنجا بروند میتوانید آنها را از خزیدن در آن صفحه مسدود کنید. یا مثلا اگر محتوایی دارید که میخواهید در نتایج جستجو ظاهر نشود میتوانید به موتورهای جستجو بگویید که آن صفحه را بخزند اما در صفحه جستجو به کاربران نشان ندهند. همه این ها میتواند در سئوی فنی تاثیر خوبی داشته باشد اما اگر اشتباه کنید تاثیر منفی میگذارد.
روش هایی که به خزیدن موتور جستجو کمک میکند:
فایل Robots.txt:
به کمک این فایل میتوانید به ربات ها بگویید چه قسمتی از سایت شما را باید بگردند و کدام قسمت را نبینند. در واقع باعث میشود مدت کمتری طول بکشد تا سایت شما را بررسی کنند. همانطور که قبلتر گفته شد، یک اشتباه کوچک در این فایل میتواند باعث شود روبات های گوگل، صفحه های مهم سایت شما را نبینند و رتبه کمتری بگیرید. یکی از اشتباهاتی که زیاد اتفاق میافتد مسدود کردن فایلهایی است که در آن کدهای CSS یا JS وجود دارد. در واقع گوگل به کمک کدهای شما متوجه میشود که سایتتان چگونه کار میکند.
متا تگ روبات ها:
در این روش شما میتوانید یک قطعه کد را در صفحه کدنویسی سایت خود، در قسمت کد منبع بالای صفحه اضافه کنید. زمانی که ربات های گوگل میخواهند به دنبال صفحه ای بگردند، ابتدا کد را میبینند تا کارهایی که باید انجام دهند را پیدا کنند. اگر میخواهید ربات ها به صفحه خاصی از سایت شما دسترسی داشته باشد ولی در نتایج جستجو نشان ندهد این روش کمک زیادی به شما میکند. علاوه بر این اگر میخواهید روبات ها به صفحه خاصی دسترسی داشته باشند اما لینک های آن را نبینند میتوانید از این متا تگ استفاده کنید.
اگر در سایت خود از یوآست استفاده میکنید به راحتی میتوانید محتوای خود را noindex یا nofollow کنید.
3- لینک های مرده (Dead Links):
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، هرچیزی که باعث خسته شدن کاربران شما شود روی سئوی فنی تاثیر میگذارد. اگر کاربران، لینکی را در سایت ببینند و با صفحه ای که وجود ندارد مواجه شوند برای بازدیدکننده های شما بسیار آزار دهنده میباشد. همچنین گوگل متوجه میشود که کاربران از سایت شما ناامید شدن و رتبه خوبی دریافت نمیکنید.
اگر میخواهید رتبه سایت خود را بهبود ببخشید، همین حالا وارد سایت خود شوید و تمام لینک ها را بررسی کنید اگر لینکی مشاهده کردید که دیگر وجود ندارد یا با خطای 404 مواجه شده است، آن را اصلاح کنید تا رتبه خوبی در گوگل بگیرید.
لینک های مرده برای موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد و اگر لینکی ببینند آن را دنبال میکنند حتی اگر آن را پنهان کرده باشید. پس سئوی فنی را جدی بگیرید و فورا دست به کار شوید.
امروزه ابزارهایی وجود دارد که با کمک آن میتوانید لینک های مرده سایت خود را پیدا کنید پس نگران نباشید و شروع کنید.
منبع: راهنمای سئوی فنی
عالی بود خیلی به من کمک کرد. موفق باشید.
ممنون از شما