قبل از اینکه بگوییم سئو را از کجا شروع کنیم، ابتدا باید بدانیم سئو چیست سپس با اهمیت سئو آشنا شویم و درادامه خواهیم گفت که سئو را از کجا شروع کنیم.
به جرات میتوان گفت که همه کسب وکارها برای افزایش فروش و حضور در صفحات اول جست وجوی گوگل و دیگر موتورهای جست و جو باید به سئو پناه ببرند.
اولین هدف سئو کسب رتبه بالا در صفحات جستجوی اینترنتی است.
سئو چیست؟
SEO بهینه سازی صفحات پیج برای موتورهای جست و جو به منظور کسب رتبه بالا در صفحات سرچ است. سئو مجموعه ای از عوامل و تکنیک ها است که باعث افزایش رتبه سایت و در نتیجه افزایش ترافیک ورودی شده که در نهایت منجر به فروش بیشتر یا افزایش مخاطبان پیج میشود.
سئو چقدر مهم است؟
SEO در واقع روشی است که به کمک آن میتوانید آگاهی از برند ایجاد کنید، با مخاطبان خود در ارتباط باشید و حتی میتوانید در حوزه کاری خود به قدرت بالایی برسید. اهمیت سئو روز به روز بیشتر میشود و شما میتوانید نسبت به رقیبان خود به پیشرفت بالایی برسید.
اگر اطلاع زیادی در مورد سئو ندارید و نمیدانید سئو را از کجا شروع کنید، این مقاله را از دست ندهید و تا انتها همراه ما باشید. در ادامه مقاله به شما خواهیم گفت که سئو را از کجا شروع کنیم.
سئو را از کجا شروع کنیم؟
برای این که بتوانید در سئو شروع خوبی داشته باشید، میتوانید با کمک مراحلی که در ادامه گفته میشود راحتتر به موفقیت برسید.
مرحله 1: شاخص کلیدی عملکرد (KPI) و هدف خود را مشخص کنید:
قبل از اینکه به سراغ استراتژی برای سئو و اجرای آن بروید بهتر است که اهداف خود را مشخص کنید. اگر هدفی برای شرکت یا کسب و کارتان نداشته باشید، نمیتوانید بفهمید که آیا استراتژیهایی که در نظر گرفتید موثر بوده یا خیر.
(( KPI چیست ؟
شاخص کلیدی عملکرد (Key Performance Indicator) یا همان KPI، یک متغیر قابل اندازه گیریست که به ما نشان میدهد، یک سازمان چقدر در رسیدن به اهداف کلیدی خود موفق بوده است. در مورد KPI حتما این نکته را در نظر داشته باشید این شاخص فقط برای اندازه گیری عملکرد است و ربطی به نتایج ندارد. ))
در ابتدا باید بتوانید رفتار کاربران خود را بررسی کنید و ببینید که آیا مخاطبان شما از سایت شما بازدید میکنند یا خیر؟ آیا از محتوایی که نوشتید خوششان میآید یا خیر؟
برای اینکه بتوانید رفتار کاربران خود را تحلیل کنید، میتوانید از ابزار گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول کمک بگیرید. این ابزار به شما کمک میکند تا نیاز مشتریان خود را به راحتی پیدا کنید و در مورد مطالبی محتوا تولید کنید که کاربران شما نیاز دارند.
( آیا کار کردن با گوگل آنالیتیکس را بلد هستید؟ حتما مقاله گوگل آنالیتیکس آرمانوت را مطالعه کنید )
اگر میخواهید اهداف پیچیدهتری را بررسی کنید، میتوانید از Google Tag Manager کمک بگیرید.علاوه بر این میتوانید از Google Data Studio یا HubSpot برای نمایش اطلاعات خودتان کمک بگیرید.
اگر یک کسب و کار محلی دارید میتوانید رفتار کاربران خود را براساس موقعیت مکانی بررسی کنید. برای اینکه سئوی محلی وب سایت خود را بهینه کنید میتوانید Google My Business خود را بهینه کنید تا رتبه بهتری داشته باشید.
برای پیدا کردن کلمات کلیدی محلی مربوط به حوزه کاری خود از ابزارهایی مثل SEMRush یا BrightLocal کمک بگیرید تا سریعتر به اهداف خود برسید.
مرحله 2: تنظیمات سایت خود را بررسی کنید:
برای بررسی تنظیمات سایت خود، ابتدا باید ببینید که پلتفرم سایت شما چیست؟ آیا پلتفرم سایت شما جدید است یا قدیمی؟ پلتفرمی که مدرن باشد (مثل HubSpot)، سرعت و امنیت بالایی دارد و بهینه کردن آن راحتتر میباشد. اگر از پلتفرمهای قدیمی در سایت خود استفاده میکنید پیشنهاد میکنم آن را تغییر دهید و از پلتفرمهای جدید مثل HobSpot یا وردپرس یا Marketo استفاده کنید.
در برخی مواقع هزینه کردن برای تغییر پلتفرم یک سایت نسبت به هزینه برای بهینه کردن سایت ارزانتر است بنابراین قبل از اینکه اقدام به بهینه سازی سایت کنید، بررسی کنید که سایت شما از چه پلتفرمی استفاده میکند و اگر پلتفرم آن قدیمی میباشد، تغییر دهید و آن را مدرن کنید.
گاهی اوقات برای اینکه بهینه سازی بهتری داشته باشید، تغییر طراحی سایت میتواند کمک زیادی به شما بکند. اگر طراحی سایت شما کاربرپسند باشد میتواند سئو سایت شما را آسان کند. برخی افراد به طراحی قالب سایتشان وابسته هستند اما ممکن است کاربرپسند نباشد. پس قبل از اینکه برای بهینه کردن سایت خود اقدام کنید، طراحی قالب سایت خود را بررسی کنید تا بهینه سازی سایت خود را آسانتر کنید.
به طور کلی برای اینکه بتوانید سایت خود را به راحتی سئو کنید، باید بررسی کنید و ضعفهای سایت خود را پیدا کنید یا اگر سایتتان قدیمی است آن را مدرن و کاربرپسند کنید تا بهینه سازی سایت خود را آسان کنید.
تا اینجا برای اینکه بفهمید سئو را از کجا شروع کنیم، 2 مرحله را یاد گرفتید. با ما همراه باشید تا باقی مراحل دیگر را یاد بگیریم.
مرحله 3: انتخاب موضوع و تحقیق در مورد کلمات کلیدی:
در این مرحله شما باید یک موضوع را در حوزه کاری خود انتخاب کنید و در مورد کلمات کلیدی که میخواهید بهینه شوند تحقیق کنید.
کلمات کلیدی که انتخاب میکنید میتوانند بلند (در حد جمله) یا کوتاه باشند. برای اینکه کلمات کلیدی مناسبی را در حوزه خود پیدا کنید میتوانید با پاسخ دادن به سوالهای زیر به اهداف خود برسید:
- آیا میدانید که مشتریان شما دنبال چی هستن؟
- برای مخاطبین خود میدانید چه محصول یا خدماتی ارائه میدهید؟
- اطلاع دارید که در آینده در مورد چه چیزهایی میخواهید بنویسید؟ آیا میدانید که الان قصد دارید درباره چه موضوعی بنویسید؟
برای تحقیق کلمات کلیدی از ابزارهای زیادی از جمله Ahrefs، KwFinder، Google ads و… میتوانید کمک بگیرید.
برای شروع کار بهتر است از کلمات کلیدی بلند استفاده کنید زیرا با اینکه مخاطبان کمتری را جذب میکند اما بهینه سازی آن آسانتر میباشد. بنابراین در ابتدا سعی کنید از کلمات کلیدی بلند استفاده کنید تا قدرت سایت خود را افزایش دهید.
مرحله 4: برای محتوای خود یک استراتژی داشته باشید:
محتوا، پادشاه است و اگر بدون داشتن استراتژی برای سایت خود محتوا تولید کنید، بهینه سازی سایت شما را بسیار سخت میکند. پس اگر برای محتوای سایت خود استراتژی ندارید، حتما به فکر نوشتن یک استراتژی خوب باشید. اگر در تولید محتوای خود نظم نداشته باشید، گوگل را سردرگم میکنید و مدت زیادی را باید منتظر بمانید تا محتوای سایت شما توسط گوگل دیده شود.
( اطلاعات کامل در مورد استراتژی محتوا را در مقاله استراتژی محتوا چیست؟ پیج ما مطالعه کنید )
مرحله 5: تولید محتوای غنی:
پس از تعیین استراتژی محتوا نوبت به تولید محتوا میرسد. نگارش و تولید محتوا فقط به رعایت نکات نگارشی و متنی ارزشمند خلاصه نمیشود. با پیشرفت الگوریتم های گوگل در سالهای اخیر، ربات های خزنده گوگل رفتاری شبیه کاربران حقیقی پیدا کرده اند. بدین معنا که با افزایش هوش مصنوعی، این ربات ها درک کاملی از محتواهای تولید شده به هر زبانی را مثل یک خواننده بالغ دارند. پس با این وجود، تولید محتوای یونیک و خاص با معیارهای الگوریتم های گوگل از ضروری ترین مسائل اولیه سئو میباشد.
( به شما خواننده عزیز مطالعه کتاب ماشین تولید محتوا را پیشنهاد میکنیم. ما در آرمانوت خلاصه کتاب ماشین تولید محتوا را برای شما آماده کرده ایم )
مرحله 6: لینک سازی:
به طور کلی لینک سازی در سئو به 2 دسته داخلی و خارجی تقسیم میشود. لینک سازی داخلی به خوانندگان و مخاطبان کمک کرده تا مسیر حرکت ومطالعه شان تسهیل شود و بین صفحات پیج پیوند ایجاد شود. با لینک سازی داخلی نرخ پرش از سایت ( bounce rate ) را کاهش میدهیم و باعث میشویم که مخاطبان بیشتر در پیج ما بمانند. این عمل تاثیر مستقیم بر سئو سایت دارد. لینک سازی خارجی نیز باعث پیام انتقال اعتبار پیج ما به خزنده های گوگل میشود. با ایجاد لینک های خارجی درست و اصولی به محتوای تولیدی خود اعتبار میبخشیم.
مرحله 7: سئو سایت را بازرسی کنید:
در این قسمت شما باید سئوی داخلی سایت خود را بررسی کنید و جاهایی که نیاز به بهبود دارند را اصلاح کنید. برای این کار میتوانید از ابزارهایی مثل Moz یا Ahrefs یا SEMRush کمک بگیرید تا بتوانید ایرادهای سئوی سایت خود را پیدا کنید.
برای اینکه بتوانید سایت خود را بهتر بررسی کنید میتوانید از سرچ کنسول گوگل سایت خود استفاده کنید. به عنوان مثال اگر محتوای تکراری دارید و نمیخواهید موتورهای جستجو آن را پیدا کنند با کمک فایل Robots.txt میتوانید این کار را انجام دهید. اگر در سرچ کنسول خود این فایل وجود ندارد آن را اصلاح کنید. همچنین برای اینکه موتورهای جستجو سریعتر سایت شما را پیدا کنند، با کمک نقشه سایت خود میتوانید کمک کنید تا خزندههای گوگل در سایت شما سردرگم نشوند.
به طور کلی اگر میخواهید سایت خود را بهینه کنید، ابتدا سئو داخلی آن را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل آن را اصلاح کنید. این کار کمک میکند تا سرعت بهینه سازی سایت خود را افزایش دهید و اعتماد گوگل به سایت شما بیشتر شود.
نتیجه گیری:
سئو را از کجا شروع کنیم؟ در اینجا شما میتوانید به کمک مراحلی که بیان کردیم، بفهمید که برای شروع سئو چه کاری باید انجام دهید. پس اگر نمیدانید از چه جایی باید شروع کنید این مقاله را از دست ندهید.
خیلی مطلب خوبی دارید… کلاسهاتون از کی شروع میشه؟
با سلام
از اردیبهشت ماه