آیا میدانید 93 درصد از تمام تجربیات آنلاین با موتورجستجو شروع میشود؟ به همین دلیل است که داشتن یک استراتژی سئومهم است. سئو فرآیند بهینه سازی سایت برای بهبود رتبه است تا بتوان ترافیک ارزشمندتری جذب کرد. ما در این مقاله نمونه استراتژی سئو را مورد بحث قرار میدهیم وبا ذکر 9 تکنیک سئو برای رشد آنلاین وب سایت به شما کمک خواهیم کرد.
اگر استراتژی سئو ندارید، احتمالا در رسیدن به نتایج دلخواه خود کوتاهی کرده اید. اگر استراتژی سئو دارید، ولی شکست خورده اید میتوانید با خواندن این مطلب و به کاربردن تکنیک ها و ترفندهای آن دوباره در مسیر موفقیت قدم بردارید.
یکی از مقالات پرطرفدار آرمانوت “استراتژی سئو” هست که با کلیک بر روی عبارت “استراتژی سئو” می توانید آن را بخوانید.
این مقاله را از دست ندهید.
استراتژی سئو چیست؟
استراتژی سئو سایت یک فرآیند برنامه ریزی، بهینه سازی و سازماندهی وب سایت است برای کمک به رتبه بهتر در نتایج جستجو. یک استراتژی خوب این امکان را میدهد تا هدف جستجو را بهتر مطابقت داده، تا ترافیک و سرنخ های معتبرتری را برای کسب وکار خود هدایت کنید.
انواع استراتژی سئو
اکنون که متوجه شدیم استراتژی سئو چیست، قبل از بررسی نمونه استراتژی سئو، 3 نوع استراتژی سئو را باهم مرور میکنیم:
1) سئو داخلی :(on-page SEO )
سئوی داخلی شامل بهینه سازی هایی است که در داخل سایت انجام میشود. تغییراتی که در عناصر صفحات مختلف وب سایت ظاهر میشوند تا در نتایج جستجو ظاهر مرتب تری داشته باشند، را ازعوامل سئوی داخلی به حساب می آورند. سئوی داخلی عبارت است از هر پیوند و لینکی که به روش های اصولی از یک صفحه در وب سایت به صفحه دیگر در همان وب سایت میدهید.
2) سئو خارجی : (off-page SEO )
سئو خارجی شامل عناصری است که مستقیما در سایت ما نیستند اما بر رتبه سایت تاثیر زیادی دارند. شناخته شده ترین آنها بک لینک ها هستند. این عناصر، درسته که در وبسایت ما نیستند ولی برجایگاه ما در نتایج سرچ تاثیرگذارند.
3) سئو فنی : ( technical SEO )
آخرین جزء سئو، سئوی فنی است. این سئو شامل عناصر پشت صحنه ای است که در افزایش بازدید ارگانیک وب سایت نقش دارند. این عناصر شامل: بهینه سازی سایت برای موبایل، معماری سایت و سرعت بارگزاری صفحات سایت است.
نمونه استراتژِی سئو
در ادامه مطلب 9 تکنیک از آنچه که یک استراتژی خوب نیاز دارد را آماده کرده ایم تا شما دوستان و خوانندگان با بررسی آنها یک برنامه موفق را پیاده کنید.
1) بهینه سازی کلمات کلیدی:
یکی ازمهمترین نکات استراتژِی سئو بهینه سازی کلمات کلیدی است. اگر میخواهید که لیدها(سرنخ ها) اطلاعات شما را در اینترنت پیدا کنند حتما باید سایت خود را برای کلمات کلیدی مناسب سئو کنید.
حال سوال اینجاست که چگونه بهترین کلمات کلیدی را برای صفحه خود پیدا کنیم؟
ابتدا با انجام تحقیق شروع میکنیم. بهترین و آسانترین راه صفحه سرچ گوگل و همین طور قسمت سرچ های مرتبط در پایین صفحه سرچ است. از ابزارهای دیگر مثل SEMRUSH و KWFINDER نیز میتوان کمک گرفت. زمانی که لیست خود را تهیه کردید ابتدا به سراغ کلمات کلیدی بلند ( LONG-TAIL KEYWORD) بروید. ابنها کلمات کلیدی با حداقل 3 یا 4 کلمه هستند. این نوع کلمات کلیدی به دلیل خاص بودن باعث افزایش ترافیک هدفمند برای سایت می شوند.
2) بهینه سازی داخلی صفحات:
عناصر داخلی پیج بر رتبه تاثیر مستقیم دارند. زیرا به عنوان سیگنال هایی برای گوگل است در مورد اینکه صفحه شما مربوط به سرچ شخصی هست یا خیر. در ادامه به تعدادی از عناصر داخلی پیج که احتیاج به بهینه سازی دارند اشاره میکنیم:
– برچسب های عنوان ( TITLE TAGS )
این برچسب ها اولین چیزهایی هستند که کاربران هنگام سرچ می بینند. این نوشته ها به مخاطبان در مورد زمینه صفحه مورد نظر اشاره کوتاهی میکند. مخاطبان با یک نگاه اجمالی به تگ عنوان به آنچه از صفحه شما انتظار دارند میرسند. موتورهای جستجو نیز از برچسب عنوان برای تعیین آنکه آیا صفحه شما با نتایج جستجو مرتبط است استفاده کرده، در صورت ارتباط داشتن آنرا به مخاطبان نشان میدهند.
برچسب های عنوان باید کمتراز60 کاراکترباشند تا در نتایج گوگل کامل نشان داده شده و از وسط جمله قطع نشود. حتما از کلمه کلیدی خود در ابتدای این تگ استفاده کنید تا در صورت قطع شدن جمله، کلمه کلیدی خود را از دست ندهید.
در نهایت این برچسب ها باید جذاب بوده تا توجه مخاطبان را به خودشان جلب کرده و باعث کلیک برروی صفحه سایت شوند.
– توضیحات متا ( META DESCRIPTION )
توضیحات متا یک تاپیک کوتاه است که به جستجوگران میگوید در صفحه شما چه انتظاری داشته باشند. به آن به عنوان نگاهی پنهانی به محتوای خود فکر کنید. این توضیحات به موتورهای جستجو نیز میگویند که انتظار چه چیزی را داشته باشند. همچنین به آنها کمک میکند تا تعیین کنند که آیا صفحه شما با نتایج مرتبط است یا خیر. مانند تگ عنوان در توضیحات متا هم کلمات کلیدی را استفاده کنید. درحالی که مطمئن شوید که این توضیحات بیشتر از 150 کاراکترنشوند.
-URL ها:
آخرین جزازعناصر داخلی پیج URL ها هستند که جزء مهمی از بهینه سازی داخلی در صفحات شماست. URL باید به گونه ای باشد که مخاطبان آنرا به راحتی به خاطر بسپارند و بعدا بتوانند به صفحه شما بازگردند. همچنین مانند عنوان و متا، با بهینه کردن URL ها موتورهای جستجو آنها را راحت تر میخوانند و بهتر متوجه میشوند که صفحه شما با کدام نتایج جستجو مرتبط است.
برای بهینه کردن URLها از اعداد و حروف تصادفی استفاده نکنید. تا حد امکان ساده نگه داشته و کلمات کلیدی پیج خود را در آنها ادغام کنید. آنها میبایست قابل فهم و یادآوری برای جستجوگران و همچنین موتورهای جستجو باشند.
3) بهبود داخلی سایت:
مورد بعدی در لیست نمونه استراتژی سئو سایت ما، بهبود باطن سایت است. درست است که مخاطبین فقط ظاهر سایت را میبینند ولی داخل سایت (BACKEND) ازعواملی است که در تعیین رتبه سایت بسیار مهم است.
وب سایت شما میبایست به نحوی عملکرد مطلوب داشته باشد و به درستی کار کند تا اطمینان حاصل شود که مخاطبان تجربه مثبتی دارند. در ادامه به 2 مورد برای سئو داخلی سایت اشاره میکنیم:
– بالابردن سرعت سایت:
اولین قدم برای سئو داخلی افزایش سرعت بارگزاری سایت است. کاربران از صبر کردن برای بارگزاری صفحات متنفرند. حدود 83 درصد از کاربران انتظار دارند که سایت زیر 3 ثانیه بالا بیاید. ازآنجا که کاربران انتظار دارند سایت ها سریع بارگزاری شوند، گوگل نیزبه وب سایتهایی که سرعت بالا دارند رتبه برتری میدهد. برای بهبود سرعت سایت خود از GOOGLE PAGE SPEED INSIGHTS استفاده کنید تا از سرعت سایت خود اطلاعاتی کسب کنید. سپس خود گوگل اطلاعات مفیدی برای افزایش سرعت سایت به شما میدهد.
– سایت خود را موبایل پسند کنید:
امروزه افراد بیشتری از موبایل برای سرچ کردن استفاده میکنند. اگر صفحات سایت خودرا برای نمایش در صفحات موبایل بهینه نکنید، بیش از 50 درصد از ترافیکی که از طرف کاربرن موبایل برای شما می آید را نادیده میگیرید. بهترین راه برای ایجاد یک وبسایت سازگار با موبایل، طراحی ریسپانسیو است. این نوع طراحی تضمین میکند سایت شما با هر دستگاهی سازگاری دارد.
4) ایجاد صفحات کاربرپسند:
این عنصر برنحوه تعامل مخاطبان با سایت شما تاثیر میگذارد. اگر یک وبسایت کاربرپسند ( USER-FRIENDLY ) ندارید مطمئنا کاربران به سرعت سایتتان را ترک میکنند. اینگونه صفحات به شما در رسیدن به نتایج بالاتر در جستجو کمک میکنند. زیرا باعث میشوند کاربران زمان بیشتری را صرف تعامل با صفحات شما کنند. وقتی مردم زمان بیشتری در سایت شما صرف کنند، این سیگنال مثبت به موتورهای جستجو داده میشود که صفحه شما مرتبط با نیاز مخاطبان است. و در نهایت به شما کمک میکند تا رتبه های صفحات اول گوگل را کسب کنید.
برای کمک به بهبود تجربه کاربر این شیوه های مناسب را دنبال کنید:
– کوتاه کردن پاراگراف ها:
متن صفحات خود را به پاراگراف های کوچک 2 تا 3 جمله ای تقسیم کنید. داشتن پاراگراف های کوتاه تر به افزایش خوانایی کمک کرده و مخاطبان راحت تر میتوانند محتوای شما را مرور کنند.
– ازاصطلاحات خاص دوری کنید:
بسیاری از وبمستران اعتقاد دارند استفاده ازاصطلاحات خاص یک راه برای نشان دادن دانش وعلم آنهاست. اما اغلب بیشتر از اینکه مفید باشد برای سایت مضر است. چون ممکن است که خوانندگان معنای این لغات را ندانند و باعث گیج شدن آنها شود.
– تصاویرمرتبط را اضافه کنید:
مخاطبان شما با خواندن متن های طولانی از دیدن آنها کلافه میشوند. افزودن تصاویرو ویدئوها میتواند به شکستن متن های پی درپی کمک کرده و مرورصفحات برای کاربران را ساده تر کند.
5) تولید محتوای با کیفیت:
مورد بعدی در لیست نمونه استراتژی سئو ایجاد محتوای مرتبط و غنی است. تولید محتوا یکی از اجزای حیاتی استراتژی سئو وبسایت است. زیرا کمک میکند تا ترافیک سایت را افزایش داده و افراد را برای مدت طولانی تردرسایت خود نگه داریم.
شما میتوانید از انواع مختلف محتوا استفاده کنید ازجمله: وبلاگها، فیلمها، اینفوگرافیک، راهنماها، پادکست ها، کتابهای الکترونیک و … همچنین میتوانید از ترکیب این نوع محتواها استفاده کنید تا پیج خود را برای مخاطبانتان تازه نگه دارید.
هنگامی که محتوا تولید میکنید، مطمئن شوید که با کیفیت و آموزنده است. ایجاد محتوای آموزشی باعث میشود لیدها را درگیر کنید و به سایتتان در نتایج جستجو رتبه بهتری تعلق گیرد.
6) لینک سازی:
هم بک لینک ها و هم لینک های داخلی از عناصر حیاتی استراتژی سئو هستند.
بک لینک، لینکهایی هستند که از سایر وبسایت ها به سایت ما پیوند میدهند. اینگونه پیوندها به ایجاد اعتبار و قابل اعتماد بودن سایت و همچنین هدایت ترافیک ارزشمند به صفحات ما کمک میکنند.
لینک های داخلی، پیوندهایی به سایر صفحات سایت خودمان از داخل سایت است. اینگونه لینک دادن ها به حفظ ترافیک سایت برای مدت طولانی تر کمک کرده و همچنین به گوگل کمک میکند تا صفحات مرتبط وب سایت را پیدا کرده و فهرست بندی کند.
برای بک لینک:
با ایجاد محتوای ارزشمند و مرتبط شروع کنید. می توانید با پیج های مرتبط با سایت خودتان تماس بگیرید و از آنها دعوت کنید تا محتوای شما را بررسی کنند. از آنها بخواهید که تعامل 2طرفه داشته باشید.
برای لینک های داخلی:
از محتوای فعلی خود برای پیوند دادن به صفحات دیگر در وبسایتتان استفاده کنید. برای مثال ما در این مقاله درمورد نمونه استراتژِی سئو مطالبی را عنوان کردیم. از خوانندگان خود میخواهیم برای اطلاعات بیشتر درمورد استراتژی سئو به لینک دیگرمان در آرمانوت مراجعه کنند.
7) تجزیه و تحلیل رقبا:
همان طور که لیست استراتژی سئو را تکمیل میکنید، فراموش نکنید باید تجزیه و تحلیل رقبا را هم در لیست بگنجانید. وقتی برای رتبه بهتر در گوگل تلاش میکنید مهم است بدانید رقبای شما چه کسانی هستند؟ چطور میتوانید از آنها پیشی بگیرید؟
هرزمان که برای یک کلمه کلیدی به دنبال رتبه هستید درگوگل سرچ کنید وببینید که رقبایتان با رتبه های برتر چه پیج هایی هستند. صفحاتشان را بررسی کنید. ازچه نوع اطلاعاتی استفاده میکنند.
وقتی در صفحات آنها جستجو میکنید به سوالات زیر پاسخ دهید:
– صفحات خود را چگونه ساختار بندی کرده اند؟
– آیا در صفحاتشان ازعکس، ویدئویا پادکست استفاده کرده اند؟
– میزان محتوای آنها چقدر است؟
– صفحه های آنها در چه مواردی قوی عمل کرده اند؟
– چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم که در صفحه ما بهتر جواب دهد؟
نکته مهم:
برای رقابت نباید کلمه به کلمه آنها را کپی کرد. برای الهام گرفتن به منظور تولید محتوا به مقالات رقبا نگاه کنید.
8) بهینه سازی جستجوهای صوتی:
آیا میدانید که درهرماه بیش از 1 میلیارد جستجوی صوتی انجام میگیرد؟
جستجوی کلامی یا صوتی با جستجوی تایپ شده تفاوت دارد. افراد اصولا در جستجوهای صوتی، سوالات طولانی تری را مطرح میکنند. هنگامی که کاربران به صورت کلامی سرچ میکنند معمولا درخواست های خود را به صورت سوالی بیان میکنند.
برای بهینه سازی سرچ صوتی مطمئن شوید تا استفاده از زبان عامیانه را برای سرچ خود در نظر گرفته اید.
9) نظارت و بهینه سازی مداوم:
وقتی زمان وتلاش خود را برای به حداکثر رساندن بهینه سازی سایت انجام میدهید، مسلما دوست ندارید این تلاش ها به هدر رود. شما باید دائما عملکرد استراتژی خود را دنبال کرده تا بتوانید سئو خود را نظارت وبهینه سازی کنید. وقتی استراتژی سئو خود را زیر نظر میگیرید باید معیارهای زیر را بررسی کنید:
– میزان ترافیک ورودی
– نرخ پرش (BOUNCE RATE)
– نرخ کلیک ( CTR )
– ایمپرشن یا نرخ تعامل
( اطلاعات بیشتر در مقاله تدوین استراتژی سئو )
کلام آخر:
پس از مطالعه این نمونه استراتژی سئو، ایده هایی برای نحوه ایجاد یک استراتژی سئو موثر به دست آوردید. اگر مطمئن نیستید که کدام استراتژی بازاریابی سئو مناسب کسب وکارتان هست، میتوانید با گذاشتن پیغام و یا تماس با تیم آرمانوت از مشاوره های ما بهره مند شوید.
خوشحال میشویم نظرات خود را در مورد این مقاله در انتهای آن با ما در میان بگذارید.
منبع:https://www.webfx.com/blog/marketing/seo-strategy-examples
مقاله كامل و پر نكته اي بود.
ممنون از سايت خوبتون👌🏻
خواهش می کنم… امیدوارم مقاله نمونه استراتژی سئو برای شما مفید بوده باشد.