در این مقاله در ادامه مقالات سئو وردپرس به نحوه سئو وردپرس خواهیم پرداخت.
ابتدا توضیحات مختصری در مورد سئو وردپرس میدهیم سپس به نحوه سئو وردپرس در قالب 9 نکته کلیدی میپردازیم.
همانطور که در مقالات گذشته توضیح دادیم وردپرس بهترین سیستم رایگان سئو دوست است. با نصب افزونه های کاربردی میتوانیم به سئو سایتهای وردپرسی کمک شایانی بکنیم. ولی این نکته مهم را نباید فراموش کنیم که این سیستم محتوایی ضامن سئو کردن سایت و در نتیجه کسب رتبه در صفحات سرچ گوگل نیست. سئو وردپرس در اصل مجموعه کاملی از تکنیک ها و استراتژی هاست که با به کاربردن آن ها میتوان به رتبه های بالا در گوگل رسید.
در مقاله امروز به شما آموزش خواهیم داد که چگونه با استفاده از ابزارها و راهکارهایی هرچند ساده در عرض مدتی کوتاه به آنچه میخواهیم در صفحات سرچ گوگل برسیم.
نحوه سئو وردپرس:
درمورد نحوه سئو ورد پرس مقالات و آموزش های فراوانی وجود دارد که همگی از راهکارها و تکنیک های مشابه ای استفاده میکنند.
( مقاله سئو وردپرس آرمانوت را حتما بخوانید)
همان طور که گفتیم ساختار وردپرس به نحوی است که بالاترین بازدهی را میتوان در بحث سئو ازآن گرفت. در کنار ورد پرس افزونه هایی مثل Yoast Seo وجود دارند که تکمیل کننده سئو در سیستم وردپرسی هستند.
برای شروع سئو وردپرسی چه کارهایی باید انجام دهیم؟
پس از استفاده از هاست مناسب و سازگار با وردپرس در ابتدا میبایست افزونه Yoast seo را نصب کرده و پیکربندی آنرا انجام دهیم. ( البته ما در اینجا پیش فرض نصب سیستم وردپرس و انتخاب قالب های متناسب با محتوای سایت خود را درنظر گرفته ایم)
پس از نصب ابزارهای مورد نیاز به سراغ 9 نکته مهم درمورد نحوه چگونگی سئو در ورد پرس میرویم.
1) فعال کردن قابلیت SSL برای سایت:
SSL پروتکل ایمن برای انتقال اطلاعات در بستر اینترنت است. آدرس سایت هایی که از SSL استفاده میکنند به جای http با https شروع میشوند. این گواهی تاثیر بسیار خوبی بر روی سئو سایت خواهد داشت. با نصب SSL سرعت لود سایت به طور محسوسی افزایش میابد.
یکی از عواملی که گوگل به طور رسمی اعلام کرده است که باعث افزایش رتبه سایت میشود استفاده از پروتکل امن https است.
2) استاندارد سازی پیوندهای یکتا:
قسمت تنظیمات پیوندهای یکتا را روی نام نوشته تنظیم کنید. تنظیمات URL در بهینه سازی برای موتورهای جستجو و سئو وردپرس نقش بسیار پررنگی دارند. URL به گوگل موضوع محتوا و ارتباط آن با صفحات دیگر را نشان میدهد. بعد از نصب وردپرس، URL به صورت پیش فرض روی اعداد و نشانه ها است.
به طور مثال برای صفحه نحوه سئو ورد پرس پیج ما به این صورت است Armanote.com/430.5# . بهتر است این تنظیمات پیش فرض بر روی post name قرار گیرد تا URL قسمتی از عنوان محتوای ما باشد. با تغییر تنظیمات برای صفحه ای که اشاره کردیم به این صورت درمی آید: نحوه_سئو_وردپرس/Armanote.com
بهتر است در آدرس صفحات از کلمات بی ارزشی مثل از، را، که، به و … استفاده نشود.
3) نصب افزونه YOAST SEO:
به جرات میتوان گفت این افزونه بهترین دستیار سئو در وردپرس است. در ابتدا به این نکته اشاره میکنیم که YOAST هیچ گونه تغییری در محتوای تولید شده به منظور سئو انجام نمیدهد، فقط به صورت راهنما و هشدارهایی که اعلام میکند به ما در بهینه سازی محتوا کمک میکند.
برای نصب YOAST SEO از 2 روش میتوان استفاده کرد. اول مراجعه به سایت YOAST.COM . دوم از طریق مخزن وردپرس آنرا جستجو و نصب کنیم.
این افزونه در 2 نسخه پریمیوم (پولی) و رایگان عرضه میشود. پس از نصب هنگام ایجاد صفحات و پست ها، در بخش پایین صفحه یک کادر گزارش به وجود می آید که به ما در بهینه سازی سئو و خوانایی مطلب برای کاربران و موتورهای جست و جو کمک میکند. باید سعی شود تا حد امکان با رعایت نکات گفته شده و رفع خطاها و پیغام ها، چراغ های سئو و خوانایی را به رنگ سبز درآورد.
4) تنظیم گوگل آنالیتیکس و گوگل وبمستر برای وب سایت:
از مهمترین مواردی که در سئو وردپرس حائز اهمیت است، آنالیز رفتار کاربران است. این کار را میتوان از طریق گوگل آنالیتیکس انجام داد. مشاهده افزایش و کاهش ترافیک سایت، نشان دادن صفحاتی که باعث افزایش ترافیک سایت شده، میزان ترافیکی که از گوگل به دست آمده، مشاهده نرخ پرش، ضریب بازگشت و … از ویژگی های گوگل آنالیتیکس است.
از طریق گوگل وبمستر میتوان کارایی وب سایت خودمان در موتورجست وجوی گوگل مشاهده کنیم. رفع خطاهای وب سایت، نقشه سایت، نشان دادن کدام کلمه بیشترین ترافیک را به ارمغان آورده و … از فواید استفاده از گوگل وبمستر است.
5) بهینه سازی محتوا:
بهینه سازی محتوا مستقیم ترین راه برای سئو وردپرس است. حتی اگر وب سایت شما یک وب سایت فروشگاهی باشد بازهم در برگه ها نیاز به تولید محتوای متنی و بصری دارید. اگر از ما سوال شود که بهترین راه و نحوه سئو وردپرس چیست، حتما به آن پاسخ خواهیم داد تولید محتوای غنی.
در ادامه راه هایی برای بهینه سازی محتوای تولیدی، ارائه میدهیم.
– تعیین استراتژی سئو ورد پرس:
اصلی ترین اقدام برای سئو در وردپرس تعیین استراتژی است. در مقالات گذشته سئو به کرات در مورد تعیین استراتژی سئو توضیحات مفصلی را داده ایم. با تحقیق کلمات کلیدی شروع میکنیم. پرسونای مشتریان را تهیه کرده و عنوان محتوای مورد نظر را مشخص میکنیم. سپس از تمام کانال های دیجیتال استفاده کرده و طبق یک زمان بندی مشخص اقدام به تولید و انتشار محتوا میکنیم.
– جستجوی کلمات کلیدی:
استفاده از کلمات کلیدی مناسب از ارزشمندترین و سودآورترین فعالیت ها مربوط به سئو سایت وردپرسی است. با تایپ کردن چند کلمه در باکس جستجوی گوگل کار را آغاز میکنیم. برای جست وجوی کلمات کلیدی میتوانید از پیشنهادات گوگل استفاده کنیم. کلمه کلیدی خود را وارد کرده و سپس به انتهای صفحه سرچ گوگل رفته و کلمات پیشنهادی را در بخش RELATED SEARCHES یادداشت کرده و از آنها در مقالات و محتوای خود استفاده کنید.
قانون اصلی برای هر صفحه وب آن است که یک کلمه کلیدی برای آن انتخاب کنید و محتوا را براساس آن بهینه کنید.
– استفاده از کلمات کلیدی در نامک:
در ابتدای تولید یک محتوای جدید میبایست یک نام منحصر به فرد برای آن انتخاب کرد. نوشتن کلمه کلیدی در این قسمت تاثیر بسیار خوبی بر روی سئو دارد. تا حد امکان نامک خود را کوتاه کنید. این نامک کوتاه یا همان آدرس کوتاه باعث افزایش رنک در گوگل میشود.
– متا تگ ها را برای سئو وردپرس بهینه سازی کنید:
متا تگ ها بهترین سیگنال ها را برای گوگل ارسال میکنند. تگ های تایتل، توضیحات متا (متا تگ ها) و تیترهای H همگی متا تگ هستند.
تگ های تایتل یا عنوان سئو تیتری است که کاربران در هنگام جست وجو در صفحه نتایج برای محتوای ما میبینند. توضیحات متا هم در زیر عنوان در صفحه نتایج نشان داده میشود.
از روش های بهینه سازی این متاتگ ها میتوان به، نوشتن کلمات کلیدی در همه آنها ترجیحا در اول جمله برای نشان دادن به گوگل اشاره کرد. اگر احیانا متا تگ توضیحات یا دیسکریپشن را تعیین نکنید خود گوگل ( معمولا از ابتدای پاراگراف اول) متنی را انتخاب کرده و نشان کاربران میدهد. بنابراین همیشه باید برای سئو وردپرس توضیحات متا را وارد کرد و توضیحات کامل حاوی کلید واژه اصلی، فرعی و مترادف ها را نوشته تا باعث ترغیب کاربران به کلیک شویم.
– بهینه سازی تصاویررا فراموش نکنید:
تگ ALT یا متن جایگزین اهمیت زیادی در سئو سایت دارد. این متنها میبایست اطلاعات کاملی در مورد محتوای شما بدهد. استفاده از کلمات کلیدی میتواند به سئو وردپرس شما کمک زیادی کند. این تگها زمانی به کار می آیند که تصویر شما برای کاربر به هر دلیلی لود نمیشود. توسط این متنها کاربر متوجه موضوع عکس مورد نظر میشود.
در این روزها سرچ براساس عکس و فیلم در گوگل رواج فراوانی یافته است. تگ ALT تصویرتان را به کاربران در حال جست و جو نشان میدهد پس سعی کنید علاوه براستفاده ازکلمات کلیدی به جذاب بودن اینگونه نوشته ها نیز فکر کنید.
– استفاده از لینک های داخلی و خارجی موثر:
با دادن لینک خارجی به گوگل نشان میدهیم که محتوای تولیدی ما دارای اعتبار است. انتخاب بهترین مرجع ها برای لینک دادن باعث افزایش سئو سایت خواهد شد. در کنارلینک خارجی، دادن لینک داخلی باعث میشود که مخاطب داخل سایت ما بماند واز ترک سایت جلوگیری کنیم. این روش به گوگل نشان می دهد مطالب سایت ما غنی و قابل اتکا هستند و این موضوع سبب بهینه سازی سایت میشود.
6) ساماندهی سایت:
سایت ساماندهی شده به کاربر نشان میدهد که هر لحظه در کجای سایت قرار دارد. به کدام سمت میرود و اگر بخواهد برگردد چطور میتواند خارج شود. با اضافه کردن دسته بندی ها و زیرمجموعه ها به سایت، نظم دهی به ذهن کاربر داده میشود و باعث میشود در سایت ما بماند در نتیجه به سئو کمک میشود.
شلوغ کردن سایت با المان های زیاد درک سایت را دشوار میکند و سبب پرش از سایت ( BOUNCE RATE) میشود. یک سایت وردپرسی در عین حال که کامل و جامع است باید ساده و کاربردی باشد تا باعث جذب مخاطب و ماندن در پیج ما بشوند.
7) مدیریت نقشه سایت XML:
سایت مپ به موتور جستجو گوگل نشان میدهد که در سلسله مراتب سایت ما چه میگذرد. کدام بخش زیرمجموعه بخش دیگر است، کجاهای سایت ما بالاترین اهمیت را دارد و یا حتی کدام یک از صفحات را نمیخواهیم که گوگل ایندکس کند. با داشتن نقشه سایت، صفحات سایتتان سریعتر و با سرعت بالاتری ایندکس میشوند.
8) بهینه سازی موبایل برای سئو وردپرسی ( MOBILE RESPONSIVE ):
امروزه با افزایش کاربران موبایل گوگل نیز اعلام کرده ابتدا صفحات موبایل را ایندکس میکند بعد دسکتاپ. از سال 2020 تجربه کاربری موبایل اهمیت ویژه ایی برای سئو وردپرس پیدا کرده به طوری که گوگل آنرا در اولویت خود قرار داده است. پس بهینه سازی سایت برای کاربران تلفن همراه را حتما در اولویت فرایندهای سئو خود قرار دهید.
9) سرعت سایت:
یک سایت وردپرسی به طور متوسط زیر3 ثانیه میبایست لود شود. در غیر اینصورت کاربران به سادگی سایت را ترک کرده و به سراغ سایت های رقیب میروند. مسلما این عمل به سئو سایت وردپرسی ما صدمه های جبران ناپذیری را خواهد زد.
سخن پایانی:
دراین مقاله سعی کردیم نحوه سئو وردپرس را به طور جامع توضیح دهیم. آنچه که از مطالب در این مقاله نگنجید را به صورت لینک در اختیارتان گذاشتیم. در آخر با ذکر این نکته که سئو یک رقابت دائمی و بی پایان است از شما خوانندگان و مخاطبان گرامی میخواهیم که با یادگیری مستمر و نکات به روز سئو در این رقابت از رقیبان عقب نمانید.
ما در آرمانوت تلاش میکنیم با به روز کردن اطلاعات پیجو محتواهای خود در این امر یاریگر شما عزیزان باشیم.
در انتها از شما میخواهیم با گذاشتن کامنت از نظرات و پیشنهادات خود ما را مطلع نمایید.