نحوه راه اندازی گوگل سرچ کنسول:
سرچ کنسول، یکی از مهم ترین ابزارهای هر سئو کار محسوب میشود. در واقع این ابزار به شما کمک میکند تا مسیر درستتر را انتخاب کنید و مدت زمان کمتری را صرف فرایندهای سئو کنید. به بیانی سادهتر اگر از سرچ کنسول برای سئوی سایتتان استفاده نکنید، مانند این است که چیزی را گم کردهاید و سعی دارید در تاریکی آن را پیدا کنید. مسلما دیرتر از آنچیزی که تصورش را میکردید به هدفتان میرسید.
گوگل، این ابزار را به صورت رایگان در اختیار صاحبان سایت قرار داده تا به کمک آن مسیر سئوی راحتتری داشته باشند. با کمک سرچ کنسول میتوانید بفهمید بیشترین ورودی را از کدام کلمه کلیدی جذب میکنید. تا روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشید و فروشتان را افزایش دهید.
اما بهتره بریم سراغ اصل مطلب. قبل از اینکه بتوانیم وارد سرچ کنسول شویم و کلمات کلیدی سایت را آنالیز کنیم، در ابتدا باید با نحوه راه اندازی گوگل سرچ کنسول آشنا باشیم. تا بتوانیم از امکانات این ابزار مفید و قدرتمند استفاده کنیم. پس در ادامه سعی میکنیم در مورد چگونگی راه اندازی این ابزار بیشتر صحبت کنیم.
مراحل نحوه راه اندازی گوگل سرچ کنسول یا گوگل وبمستر تولز:
مرحله اول:
در ابتدا سایتتان را بررسی کنید که تنها در یک حالت بتوان وارد شد. به عنوان مثال سایتتان نباید هم با www و هم بدون www وارد شود. حتی در حالتهای http و https فقط باید روی یک حالت سایتتان بالا بیاید. پس در قدم اول بررسی کنید که سایتتان تنها روی یک حالت نمایش داده شود. اگر غیر از این باشد به این معناست که گوگل، محتوای سایتتان را کپی لحاظ میکند و نمیتوانید رتبه خوبی را در نتایج گوگل مشاهده کنید.
مرحله دوم:
شروع به ساختن جیمیل کنید و با آن وارد حساب گوگلتان شوید. اگر از قبل جیمیل آماده دارید، دیگر نیازی به ساخت جیمیل جدید نیست. فقط مراقب باشید که هر جیمیلی که قصد دارید سرچ کنسولتان به آن وصل شود را روی مرورگرتان متصل کنید.
تذکر: هر زمان که قصد دارید وارد سرچ کنسول شوید، حتما بررسی کنید که همان جیمیل سرچ کنسولتان به مرورگر متصل است. اگر چنین نباشد سرچ کنسول برای شما باز نمیشود.
مرحله سوم:
حالا زمان آن رسیده که وارد سایت سرچ کنسول شوید. برای اینکار هم میتوانید کلمه سرچ کنسول را در گوگل جستجو کنید و وارد سایت مد نظرتان شوید. هم میتوانید روی کلمه <<سرچ کنسول>> کلیک کنید و مستقیم وارد سایت گوگل سرچ کنسول شوید.
زمانی که وارد سایت مربوطه شدین، روی گزینه Start Now کلیک کنید. در اینجا از شما یک اکانت جیمیل میخواهد. همانطور که در مرحله دوم گفته شد، همان اکانتی که برای راه اندازی گوگل سرچ کنسول در نظر گرفتید را انتخاب کنید. در ضمن دقت کنید که در اینجا هر اکانتی را که انتخاب میکنید، هر زمان بخواهید وارد سرچ کنسول شوید، باید همان اکانت را به مرورگرتان متصل کنید.
مرحله چهارم:
اگر مراحل 1 تا 3 را با موفقیت پشت سر گذاشتید، حالا نوبت به آن رسیده که سایتتان را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید. در این مرحله 2 روش برای ثبت سایت وجود دارد. یکی روش Domain و دیگری روش URL Prefix.
اما این دو روش چه فرقی باهم دارن؟
بسیاری از سئوکاران وقتی در مورد ثبت سایت در سرچ کنسول سوال میکنید، مشاهده میکنید که یک سری مراحل را فقط حفظ کردهاند و اصلا نمیدانند که چرا باید به این شکل نصب کنند. اما من دوست ندارم که شما چیزی را حفظ کنید و به اصطلاح مغزتان دیکتهای بار بیاید. با من همراه باشید تا تفاوت این دو روش را به زبانی بسیار ساده بیان کنم.
فرض کنید آدرسهای مختلفی از سایت را مدنظرتان دارید که قصد دارید آنها را در سرچ کنسول خود ثبت کنید. مثلا آدرس سایت با www، بدون www، با http، با https، بدون پیشوند و… اینها حالاتی هستند که یک سایت میتواند روی مرورگر کاربران باز شود.
روش Domain در گوگل وبمستر تولز:
اگر از روش Domain برای ثبت گوگل در سرچ کنسول استفاده کنید، سایتتان همراه با تمامی حالتها به صورت یکجا در سرچ کنسول ثبت میشود. یعنی دیگر لازم نیست که سایتتان را یکبار با www، بار دیگر بدون www و… در سرچ کنسول ثبت کنید. تنها کافیست که یکبار سایتتان را در سرچ کنسول ثبت کنید.
روش URL Prefix در گوگل وبمستر تولز:
اگر از روش URL Prefix برای ثبت گوگل در سرچ کنسول استفاده میکنید، به این معناست که برای هر آدرس باید به صورت جداگانه سایتتان را ثبت کنید. یعنی یکبار برای حالت http، یکبار برای حالت https، بار دیگر با www و… به بیان سادهتر در این روش برای هر حالتی که میخواهید باید به صورت جداگانه آن را ثبت کنید.
تذکر: اگر از روش URL Prefix برای ثبت سایتتان استفاده میکنید، سعی کنید که گواهی SSL را دریافت کنید و نسخه https را در سرچ کنسول ثبت کنید. زیرا این نسخه از نظر گوگل امنیت بالاتری دارد و همچنین سئوی راحتتری دارید.
تا اینجا یاد گرفتید که گوگل سرچ کنسول چیست و چگونه باید آن را روی سایتمان نصب کنیم. اما بحث ما هنوز تمام نشده. در آیندهای نزدیک شما را ادامه مراحل نحوه راه اندازی گوگل سرچ کنسول آشنا میکنم تا با خیالی راحت سایتتان را به این ابزار قدرتمند متصل کنید.