بسیار مهم است که تک کنونیکال را یاد بگیرید. اگر تعداد محتواهای شما زیاد شود حتما به این تگ کنونیکال نیاز خواهید داشت.
پس در این مقاله سعی کنید به صورت کامل، آموزش ببینید
برای یادگیری در مورد تگ های کنونیکال حساسیت دارید؟ ابتدا، اجازه دهید توضیح دهم که چرا آنها با رتبه وب سایت شما مرتبط هستند.
این باور قدیمی وجود دارد که گوگل محتوای تکراری را جریمه می کند. اگر قبلاً نشنیده اید، این کاملاً درست نیست.
همانطور که جان مولر توضیح می دهد:
“آنقدر نیست که یک نمره منفی در ارتباط با آن باشد.”
“بیشتر این است که اگر دقیقاً همان اطلاعات را در چندین صفحه در وب پیدا کنیم و شخصی به طور خاص آن اطلاعات را جستجو کند، سعی می کنیم بهترین صفحه منطبق را پیدا کنیم.”
علاوه بر این، گوگل در صفحه «چگونه از محتوای تکراری جلوگیری کنیم» بیان میکند:
“محتوای تکراری عموماً به بلوکهای محتوایی در داخل یا در بین دامنهها اشاره دارد که یا کاملاً با محتوای دیگر مطابقت دارند یا به طور قابل ملاحظهای مشابه هستند.”
همانطور که گوگل به وضوح بیان می کند، مواقعی وجود دارد که مالک وب سایت دلیل واقعی برای داشتن محتوای تکراری دارد، مانند فروشگاه های آنلاین یا صفحات وب.
با این حال، این صفحات تکراری می توانند باعث سردرگمی موتورهای جستجو شوند و آنها همیشه نمی دانند که کدام صفحه اصلی است یا کدام صفحه را می خواهید اولویت بندی کنید.
چگونه از این موضوع عبور می کنید؟
میتوانید ریدایرکتهای 301 را امتحان کنید یا از دامنههای سطح بالا استفاده کنید، اما میتوانید از URL تگ کنونیکال نیز استفاده کنید.
اگر میپرسید تگهای کنونیکال چیست یا میخواهید بدانید چگونه میتوانند به شما کمک کنند، برای اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.
برای دریافت مشاوره بر روی عبارت “مشاور سئو” کلیک کنید.
مبانی تگ های کنونیکال
در ابتدایی ترین اصطلاح، یک تگ کنونیکال یک قطعه (rel=canonical) HTML است.
همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردم، زمانی که می خواهید به موتورهای جستجو نشان دهید که صفحه اصلی کدام است، یک برچسب کنونیکال را اجرا می کنید.
به عنوان مثال، اگر صاحب سایت تجارت الکترونیکی هستید یا اگر نسخه موبایل و دسکتاپ وب سایت خود را دارید، ممکن است چندین نسخه از یک صفحه داشته باشید.
اکنون، اگر میخواهید موتورهای جستجو صفحات تلفن همراه را در اولویت قرار دهند، باید یک برچسب کنونیکال مرجع خود را به نسخه موبایل اضافه کنید تا به موتور جستجو بگویید آن صفحه را فهرست کند. این بدان معنی است که URL پیوست شده به rel=canonical خود صفحه است.
به عبارت دیگر، هنگامی که تگهای کنونیکال را پیادهسازی میکنید، موتورهای جستجو میدانند که کدام صفحات را رد کنند و کدامها را در SERP نمایش دهند.
نموداری که نشان می دهد برچسب های کنونیکال چگونه کار می کنند.
تگ های Canonical با قرار دادن rel=”canonical” در هدر به سادگی به صفحه شما اضافه می شوند، اما این برای سئوی شما چه می کند؟
برچسب های کنونیکال چگونه به سئو کمک می کنند؟
تگهای کنونیکال بخش ضروری هر استراتژی سئو هستند و سایت شما را قادر میسازد تا رتبه بالاتری داشته باشد. چندین روش وجود دارد که آنها این کار را انجام می دهند:
اول، آنها به موتورهای جستجو می گویند که کدام نسخه URL “درست” است و از رتبه پایین تر محتوای تکراری جلوگیری می کند و اطمینان حاصل می کند که صفحه مناسب ایندکس می شود.
علاوه بر این، یک تگ کنونیکال به تلاش های سئوی شما به روش های دیگری کمک می کند، مانند:
محتوای همگانی:
تگهای کنونیکال به شما امکان میدهند تا محتوای اشتراکی را بهتر مدیریت کنید. هنگامی که محتوایی را از یک سایت به سایت دیگر منتقل می کنید، مهم است که مطمئن شوید موتورهای جستجو همچنان به محتوای اصلی ارجاع می دهند. فقط تگ rel=”canonical” را به هدر خود اضافه کنید تا نشان دهید کدام صفحه را می خواهید ایندکس کنید.
رتبه بندی بهبودیافته:
هنگامی که چندین نسخه از یک صفحه وب یا مقاله دارید، افزودن یک کنونیکال به موتور جستجو نشان می دهد که می خواهید افراد به آن صفحه خاص بروند و رتبه اصلی را افزایش دهید.
ردیابی:
تگ های کنونیکال به شما امکان می دهند ترافیک را از منابع مختلف ردیابی کنید. برای مثال، اگر دو نسخه URL دارید، مثلاً یکی با www و دیگری بدون. این می تواند به شما کمک کند تعیین کنید کدام نسخه ترافیک بیشتری ایجاد می کند و بر این اساس سایت خود را بهینه کنید.
خزیدن منظم موتورهای جستجو:
در اینجا چیزی است که گوگل در مورد خزیدن می گوید: یک URL را به عنوان نسخه کنونیکال [اصلی] انتخاب می کند و آن را می خزند، و همه URL های دیگر URL های تکراری در نظر گرفته می شوند و کمتر خزیده می شوند. به عبارت دیگر، اگر نمی خواهید گوگل برای شما انتخاب کند، یک تگ کنونیکال اضافه کنید.
فیلتر کردن برای فروشگاههای تجارت الکترونیک:
برای فروشگاههای تجارت الکترونیک غیرمعمول نیست که حجم زیادی از محتوای تکراری داشته باشند.
برای اطمینان از اینکه موتورهای جستجو صفحه تجارت الکترونیکی مورد نظر شما را فهرست می کنند، باید یک برچسب کنونیکال اضافه کنید.
تگ Canonical چه کاری انجام می دهد؟
همانطور که توضیح دادم، تگهای کنونیکال میتوانند به موتورهای جستجو بگویند که کدام نسخه از URL را میخواهید فهرست کنند. آنها همچنین به عنوان “rel canonical” یا “یک عنصر پیوند کنونیکال” شناخته می شوند. شما یک برچسب کنونیکال را به بخش <head> صفحه خود اضافه می کنید.
هنگامی که از یک برچسب کنونیکال برای گفتن نسخه ای که ترجیح می دهید به موتور جستجو استفاده می کنید، به حفظ سئوی سایت شما کمک می کند و همچنین می تواند به جلوگیری از انتشار محتوای تکراری کمک کند.
مشکلات محتوای تکراری چیست؟
ابتدا اجازه دهید توضیح دهیم که محتوای تکراری چیست.
ما می توانیم محتوای تکراری را به عنوان محتوای یکسان یا مشابه که در چندین صفحه سایت شما ظاهر می شود تعریف کنیم. عوامل متعددی می تواند در ایجاد کپی شدن نقش داشته باشد، مانند چاپ مجدد مقاله از سایتی دیگر، کپی و چسباندن متن از یک صفحه به صفحه دیگر، یا استفاده از چندین URL برای یک صفحه.
این ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که دو یا چند صفحه دارای عناوین و ابرداده های مشابه باشند و زمانی که صاحبان سایت محتوای خود را به وب سایت های دیگر ارسال می کنند یا از نرم افزار برای تولید صفحات به صورت خودکار استفاده می کنند، ممکن است رخ دهد.
دلیل دیگری برای محتوای تکراری، تکرار عمدی است. گاهی اوقات صاحبان سایت در تلاش برای دستکاری در رتبه بندی موتورهای جستجو، چندین نسخه از یک صفحه را ایجاد می کنند.
آنها همچنین ممکن است برای افزایش ترافیک یا بهبود رتبه سئو خود (که اساساً سئو کلاه سیاه است) محتوای سایر وب سایت ها را کپی و جایگذاری کنند.
هنگامی که چندین صفحه در یک وب سایت حاوی محتوای مشابه یا بسیار مشابه هستند، می تواند موتورهای جستجو را گیج کند و قدرت رتبه بندی آن صفحات را کاهش دهد، که بر اهمیت افزودن یک برچسب متعارف تأکید می کند.
نحوه بررسی محتوای تکراری
چند راه برای شناسایی محتوای تکراری در وب سایت شما وجود دارد.
ساده ترین کار این است که یک جستجوی سایت در گوگل انجام دهید. این شبیه سایت:yourdomain.com است و ببینید آیا نتایجی نشان داده می شود که انتظارش را نداشتید؟
اگر نقشه سایت XML دارید، می توانید از اپراتور site:www.yoursite.com گوگل نیز برای بررسی صفحات تکراری استفاده کنید.
روش های دیگر برای بررسی محتوای تکراری عبارتند از:
بررسی وضعیت فهرست سایت شما در کنسول جستجوی گوگل. تعداد صفحات ایندکس شده در گوگل را با تعداد صفحاتی که فکر می کنید باید ایندکس شوند مقایسه کنید. نتایج ممکن است چیزی شبیه به این باشد:
نحوه بررسی محتوای تکراری
با استفاده از عملگر جستجوی site:example.com صفحاتی را پیدا کنید که فقط در سایت شما هستند و در سایر وب سایت ها نیستند.
مشاهده محتوای تکراری با استفاده از ابزاری مانند Copyscape یا Siteliner.
این ابزارها وب سایت شما را اسکن می کنند و هر نمونه ای از متن کپی شده را گزارش می دهند.
همچنین می توانید از ابزاری مانند Screaming Frog برای خزیدن وب سایت خود استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر در مورد سئو، می توانید بر روی عبارت “چک لیست سئو” کلیک کنید.
نحوه پیاده سازی تگ های کنونیکال
دو راه برای اضافه کردن تگ های کنونیکال به صفحات وجود دارد: دستی یا با افزونه.
اگر آنها را به صورت دستی اضافه میکنید، باید یک تگ <link> به بخش هد هر صفحهای که میخواهید متعارف کنید اضافه کنید (صفحه اصلی/اصلی خود را بسازید).
اگر از یک افزونه استفاده میکنید، بسیاری از پلتفرمها راه سادهای برای افزودن برچسبهای کنونیکال به صفحات شما ارائه میدهند. در زیر برخی از گزینه های اضافه کردن برچسب به گزینه های میزبانی اصلی مختلف آورده شده است.
پیاده سازی تگ های Canonical در وردپرس
اگر از وردپرس استفاده می کنید، ساده ترین راه برای افزودن برچسب متعارف، استفاده از یک افزونه است. کاربران وردپرس می توانند آن را از طریق:
رفتن به صفحه نصب در وردپرس و انتخاب «افزودن جدید»
به دنبال افزونه Yoast SEO باشید.
Yoast را فعال کنید.
سپس به گزینه after activation بروید.
همچنین میتوانید تگهای canonical را به صورت دستی با افزودن کد PHP به هدر نصب کنید که به شکل زیر است:
پیاده سازی تگ های متعارف در Shopify
Shopify راهنمای اضافه کردن نشانی وب تگ کنونیکال را توضیح می دهد.
یا برای اضافه کردن تگ های کنونیکال به صورت دستی، فقط:
به پنل مدیریت خود بروید.
گزینه «کانالهای فروش» را پیدا کنید، به «فروشگاه آنلاین» بروید و روی «تمها» کلیک کنید.
موضوع مورد نظر را برای ویرایش انتخاب کنید، “عملکردها” و سپس “ویرایش کد” را انتخاب کنید
به layout بروید و theme.liquid را انتخاب کنید.
کد را در تگ بسته شدن head وارد کنید.
کد را وارد کنید که به شکل زیر است:
بهتر است بدانیم:
از تگ های کنونیکال در تمام صفحات تکراری استفاده کنید. این تضمین می کند که موتورهای جستجو فقط یک نسخه از هر صفحه را فهرست می کنند.
هنگام تعیین تگ کنونیکال ، URL های مطلق را پیاده سازی کنید تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات را به درستی فهرست بندی کنند.
فقط یک تگ rel=”canonical” در هر صفحه مشخص کنید.
یک ایده خوب این است که مطمئن شوید که برچسب های کنونیکال خود را بررسی می کنید تا به شناسایی مشکلات احتمالی پیاده سازی و اصلاح آنها کمک کند.
SiteChecker آزمایشی رایگان از جستجوگر URL متعارف را ارائه می دهد.
در نهایت، فقط در صورت لزوم از تگ های کنونیکال استفاده کنید. تعداد بیش از حد کنونیکال می تواند به پتانسیل رتبه بندی سایت شما آسیب برساند.
سوالات متداول
نمونه ای از تگ کنونیکال چیست؟
یک برچسب متعارف به این صورت است:
example.com?dress=1234
example.com/dresses/1234
آیا تگ کنونیکال ضروری است؟
برخی افراد استدلال می کنند که برچسب های کنونیکال غیر ضروری هستند، زیرا گوگل اعلام کرده است که از آنها به عنوان یک فاکتور رتبه بندی استفاده نمی کنند. با این حال، اگر میخواهید از مشکلات تکراری جلوگیری کنید و صفحه ترجیحی دارید که میخواهید ترافیک را به آن هدایت کنید، ممکن است یک برچسب کنونیکال راهی برای رفتن باشد.
نتیجه
یک تگ کنونیکال برای کمک به موتورهای جستجو برای درک رابطه بین صفحات در یک وب سایت مهم است. تگ های Canonical می توانند از مشکلات محتوای تکراری جلوگیری کنند و تلاش های سئوی شما را افزایش دهند و به صفحات دلخواه شما اجازه دهند توسط موتورهای جستجو ایندکس شوند.
افزودن برچسب های کنونیکال مزایای قابل توجهی دارد، مانند بهبود عملکرد صفحه وب، خزیدن منظم تر و ردیابی آسان تر. آنها همچنین برای صاحبان سایت های تجارت الکترونیکی که اغلب صفحات متعددی از محتوای تکراری دارند بسیار مفید هستند.
اگرچه روشهای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، اما یک برچسب کنونیکال به سرعت پیادهسازی میشود و پلتفرمهای اصلی مانند WordPress و Shopify گزینههایی برای اضافه کردن افزونهها برای سادهتر کردن کار دارند.
منبع: canonical tags