3 روش آسان برای داشتن یک استراتژی سئو موفق:
تصور کنید در شرکتی مشغول به فعالیت هستید و صاحب شرکت تصمیم به راه اندازی یک وبسایت میگیرد. اگر شما مسئول تولید محتوا باشید و تخصصی در زمینههای دیگر نداشته باشید و صاحبکارتان از شما بخواهد کارهای سئویی سایت را به عهده بگیرید، طبیعتا استرس زیادی به سراغ شما میآید. زیرا شما هیچ گونه تجربهای از سئو و بهینه سازی سایت ندارید. اگر میخواهید همه شما را در کارتان به عنوان یک فرد متخصص بشناسند، باید فراتر از مسئولیتی که به عهده دارید بلد باشید. در این مقاله سعی داریم با 3 مرحله ساده، بگوییم که چگونه تدوین استراتژی سئو موفقی داشته باشید. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مراحل تدوین استراتژی سئو:
1- شناسایی کلمات کلیدی (تدوین استراتژی سئو):
هر کلمه کلیدی که توسط کاربر جستجو میشود برای هدف خاصی میباشد. قبل از اینکه شروع به نوشتن محتوا برای کلمه کلیدی مورد نظر کنید، باید از خودتان سوال کنید که:
- هدف کاربر از جستجوی این کلمه چیه؟
- کدام کلمات کلیدی در حوزه شما سرچ بیشتری دارند؟
- آیا کلمات کلیدی که برایش وقت و انرژی صرف میکنید، تاثیری در افزایش فروش شما دارند؟
- هدفتان از کلمه کلیدی مربوطه افزایش بازدید است یا فروش؟
- چرا فکر میکنید کاربران این کلمه کلیدی را باید سرچ کنند؟
اگر به تمام سوالات بالا بتوانید پاسخ دهید، به راحتی میتوانید کلمات کلیدی مربوط به حوزه کاریتان را بشناسید و کاملا هدفمند باشید.
برای آشنایی بیشتر با استراتژی سئو، کلیک کنید.
2- محتواهای خوب و باکیفیت منتشر کنید (تدوین استراتژی سئو):
وقتی صحبت از محتوای با کیفیت میشود، عدهای فکر میکنند که باید محتوای طولانیتری بنویسند. اما این تصور کاملا اشتباه است. در اینجا میخوام شما را با محتوای با کیفیت بیشتر آشنا کنم.
برای اینکه بتوانید محتوای باکیفیتی بنویسید، ابتدا باید به نیاز مخاطبان خود توجه کنید. از خودتان بپرسید کاربری که این کلمه را سرچ میکند، بیشتر به دنبال چه مدل محتوایی میباشد؟ آیا برای اینکه مخاطبان را زودتر به هدفشان برسانیم صرفا نوشتن متن موثر است یا به انواع محتواهای دیگر مثل عکس و ویدئو و صوت هم نیاز دارد؟
مثلا فرض کنید که کاربران شما برای خرید کفش میخواهند از گوگل کمک بگیرند و عبارت “خرید کفش زنانه ارزان” را سرچ میکنند. حالا به نظرتون کاربری که این عبارت را سرچ کرده، چه محتوایی را بیشتر دوست دارد؟ آیا صرفا نوشتن متن مخاطب را به هدفش میرساند؟ پاسخ منفی است زیرا کاربرانی که به دنبال کفش هستند انتظار دارند بیشتر مدلهای متنوع از کفشهای زنانهای را ببینند که قیمت ارزانی دارند. اگر غیر از این باشد مخاطبان به راحتی سایت شما را ترک میکنند. پس در اینجا بهتر است از عکسهای زیادی در محتوا استفاده کنید تا مخاطبان مدلهای بیشتری ببینند.
از کجا بفهمیم که از چه نوع محتوایی (متن، عکس، ویدئو، صوت و…) برای کلمه کلیدی استفاده کنیم؟
- خودتان را جای مخاطبان قرار دهید و از خود بپرسید که اگر این کلمه را سرچ کنید، انتظار دارید با چه محتوایی به پاسخ سوالتان برسید.
- از سایتهای رقیب کمک بگیرید. کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو کنید و از سایتهایی که در صفحه اول هستند الگو بگیرید. اگر دیدید سایتهایی که در صفحه اول گوگل هستند، بیشتر از محتوای متنی استفاده کردهاند، بهتر است شما هم از محتوای متنی بیشتر استفاده کنید. گاهی اوقات میبینید که اکثر سایتهایی که در رتبه برتر هستند بیشتر از تصاویر استفاده میکنند، بنابراین شما هم میتوانید بیشتر از تصاویر برای نوشتن محتوا استفاده کنید.
3- عنوان مقالات را جدی بگیرید (تدوین استراتژی سئو):
اگر میخواهید در سئو پیشرفت خوبی داشته باشید، باید بتوانید عنوانهای خوب و کلیک خور بنویسید. شما به عنوان یک سئوکار سایت را به صفحه اول گوگل میرسانید اما از اینجا به بعد به عهده کاربر میباشد که روی سایت شما کلیک کند یا سایت دیگران.
وقتی کاربران یک عبارت را جستجو میکنند، نمیدانند که در کدام سایت میتوانند به پاسخ سوالشان برسند. بنابراین مجبورند با توجه به عنوان و توضیحاتی که روی هر سایتی وجود دارد، یکی را انتخاب کنند. طبیعتا عنوان هر سایتی که جذابتر باشد کلیک بیشتری هم دریافت میکند.
چکار کنیم تا سایت کلیک بیشتری دریافت کند؟
- در عنوان مقاله از اعداد استفاده کنید. تجربه نشان داده سایتهایی که در عنوانشان از اعداد و ارقام و سال استفاده میکنند، کلیک بیشتری هم دریافت میکنند. وقتی شما در محتوای خود از عدد سال مثلا 2022 استفاده میکنید کاربران متوجه میشوند که مطالب سایت شما بروز و جدید میباشد بنابراین احتمال اینکه روی سایت شما کلیک کنند بیشتر است.
- عنوان را به گونهای بنویسید تا کاربر احساس نیاز پیدا کند. مثلا اگر در حوزه پوست و زیبایی فعالیت میکنید، با عنوانهایی مثال “3 اشتباهی که پوستتان را خراب میکند” میتوانید در مخاطبان احساس نیاز ایجاد کنید تا مجبور شوند روی سایت شما کلیک کنند.
- از ریچ اسنیپتها استفاده کنید.
- از ایموجیهای مرتبط در عنوان استفاده کنید.
- اگر میدانید مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند در عنوان استفاده کنید. مخاطبان وقتی ببینند سوالی که در ذهنشان دارند در عنوان شما هم وجود دارد، با خودشان میگویند که در این سایت میتوانم به جواب سوالم برسم و به راحتی روی سایت شما کلیک میکنند.
- در عنوان خود از اسم برندتان استفاده کنید. وقتی مخاطبان در عنوان شما اسم برندتان را میبینند نه تنها باعث میشود در یادشان بماند بلکه باعث میشود به سایت شما اعتماد بیشتری کنند و در نهایت کلیک کنند.