استراتژی کمپین تبلیغاتی
برای به دست آوردن موفقیت و رسیدن به اهداف در تمامی برنامه های تبلیغاتی داشتن استراتژی از ملزومات اصلی است. استراتژی کمپین تبلیغاتی، طرح و برنامه ایی است که به کسب وکارها کمک می کند تا محصولات و خدمات خود را به مصرف کنندگان بفروشند یا باعث آگاهی توسط مخاطبان نسبت به یک برند شوند.
در این مقاله شما را با معنی کمپین تبلیغاتی، اهداف این کمپین ها، انواع کمپین تبلیغاتی و تدوین استراتژی کمپین تبلیغاتی آشنا می کنیم. با آرمانوت همراه باشید.
کمپین تبلیغاتی چیست؟
به مجموعه ایی از تبلیغات برنامه ریزی شده در زمانی مشخص که همگی پیامی یکسان و هدفمند را دنبال می کنند، کمپین تبلیغاتی می گویند.
اگر یک کمپین تبلیغاتی درست و اصولی طراحی شود منجر به افزایش بیشتر مشتریان بالقوه و همچنین ایجاد علاقه وانگیزه بیشتردرمخاطبان می شود.
با تدوین استراتژی کمپین تبلیغاتی می توان گروهی ازمخاطبان را هدف قرار داد و صدای خود را به گوش آنها رساند. این نوع تبلیغات خلاقانه باعث رشد کسب وکار و بالطبع افزایش فروش و سودآوری برای تجارت خواهد شد.
اجرای یک کمپین تبلیغاتی موفق باعث شناسایی بیشتر بازار و نیازهای مخاطبان و مشتریان خواهد شد.
اهداف کمپین تبلیغاتی:
ایجاد یک کمپین تبلیغاتی مسلما فقط برای افزایش فروش نیست. تیم های تبلیغاتی برای اهداف گوناگون استراتژی کمپین تبلیغاتی را طراحی و تدوین می کنند.
از مهمترین اهداف کمپین تبلیغاتی می توان به موارد زیراشاره کرد:
- افزایش فروش و درآمد
- ایجاد آگاهی نسبت به یک برند
- جذب مشتریان جدید
- بازگرداندن مشتریان قدیمی و ترغیب آنها به خرید مجدد
- معرفی محصولات و یا سرویس های جدید
- معرفی و یادآوری محصولات و یا خدمات فعلی برای ترغیب مخاطبان به منظور تعامل بیشتر
- تبلیغ کردن و یا یادآوری یک رویداد نزدیک
در یک کمپین تبلیغاتی با بیان کردن داستان خود برای مخاطبان، به راحتی می توان توجه آنها را جلب کرد، پایه گذار رابطه طولانی و موفق با آنها بود و آگاهی نسبت به برند و نوع تجارت خود را افزایش داد.
انواع کمپین تبلیغاتی:
قبل از تصمیم گیری برای تدوین استراتژی کمپین تبلیغاتی می بایست انواع کمپین تبلیغاتی را بشناسیم. راه های متفاوت و فراوانی برای اجرای یک کمپین تبلیغاتی وجود دارد.
درادامه به تعدای از بهترین و معروفترین راه های ایجاد یک کمپین تبلیغاتی اشاره می کنیم:
1. کمپین بازاریابی شبکه های اجتماعی:
همان طور که از نام این کمپین مشخص است، ایجاد ارتباط با مخاطبان وافزایش فروش از طریق شبکه های اجتماعی و ظرفیت بالای سوشال مدیاها برای تعامل و ارتباط با آنها استفاده می شود.
2. کمپین ویدئو مارکتینگ:
ویدئو مارکتینگ از مهمترین ابزارها برای آگاهی از برند است. بسیاری از کاربران ترجیح می دهند تا ویدئویی کوتاه را تماشا کنند به جای آنکه متن های طولانی را بخوانند. در این نوع کمپین از محتوای ویدئویی برای معرفی محصول جدید و یا معرفی برند به روش هوشمندانه استفاده می شود.
3. کمپین بازاریابی موتورهای جست وجو:
بازاریابی موتورهای جست و جو به فرآیند استفاده از موتورهای جست وجو و ابزارهای جانبی به منظور کسب رتبه بالاتر، افزایش بازدید و به طبع آن فروش و سودآوری بیشتر اشاره دارد. این نوع کمپین ها با تمرکز به سئو سایت و تبلیغات گوگل به دنبال جذب مشتریان بالقوه برای کلیک گرفتن برروی لینک وب سایت خود هستند.
4. کمپین اینفلوئنسرمارکتینگ:
با توجه به شهرت و میزان تاثیرگذاری اینفلوئنسرها بر افراد جامعه ، کسب وکارها از این نوع کمپین ها برای افزایش محبوبیت خود استفاده می کنند. از مزایای اصلی کمپین اینفلوئنسرمارکتینگ می بایست به دیده شدن توسط میلیون ها نفرمخاطب اشاره کرد.
5. کمپین ایمیل مارکتینگ:
هدف ایمیل مارکتینگ عمدتا خرید محصولات، ثبت نام در یک وبینار، یادآوری یک رویداد، ارائه کدهای تخفیف و… است. کمپین ایمیل مارکتینگ به افزایش وفاداری مشتریان و افزایش آگاهی از برند کمک ویژه ای می کند.
6. کمپین اس ام اس مارکتینگ:
از طریق اس ام اس مارکتینگ می توان توجه مخاطبان را جلب کرد. اینگونه از کمپین ها معمولا به عنوان مکمل کمپین های دیگر اجرا می شوند تا به صورت خیلی سریع پیغام کمپین را به مخاطبان انتقال دهند.
استراتژی کمپین تبلیغاتی
داشتن استراتژی دراجرای کمپین تبلیغاتی ضامن موفقیت کامل تبلیغات نیست. عوامل زیادی در موفقیت اینگونه پروژه ها دخیل هستند. یک کمپین سودآور و موفق باید با یک برنامه واستراتژی از پیش تعیین شده اجرایی شود.
در ادامه 9 مورد از نکات استراتژی کمپین تبلیغاتی موثرو سودآور را بررسی خواهیم کرد.
1. تعیین هدف:
اولین گام در تدوین یک استراتژی تبلیغات تعیین هدف است. اهداف کلی یک کمپین تبلیغاتی می بایست توسط تیم تبلیغاتی با مشورت صاحبان کسب وکار مشخص شود. افزایش فروش و درآمد، افزایش ترافیک سایت، شناخت و جا انداختن هرچه بیشتر برند و محصولات برای مخاطبان و… می توانند جزو اهداف یک کمپین تبلیغاتی باشند.
2. انتخاب کمپین مناسب:
همان طور که در بالاتر توضیح دادیم انواع کمپین تبلیغاتی متفاوتی برای طراحی و اجرا وجود دارند. پس از تعیین اهداف، نوع کمپین را مشخص می کنیم تا با توجه به ظرفیت های آن، استراتژی مناسب اتخاذ شود.
3. تعیین شاخص ها و ابزاراندازه گیری نتایج کمپین:
استفاده از ابزارهای مناسب برای ردیابی و اندازه گیری نتایج کمپین یکی از اجزای اصلی تدوین استراتژی کمپین تبلیغاتی است. موفقیت و یا عدم موفقیت یک کمپین را می توان با ابزارهایی پیگیری کرد. با کمک این ابزار متوجه می شویم آیا ادامه دادن روش های انتخابی ارزش هزینه کردن دارند یا خیر. ابزارهایی مثل GOOGLE ANALYTICS می تواند در اندازه گیری نتایج کمپین به کسب وکارها کمک کند.
4. انتخاب کانال های ارتباطی:
پیام کمپین و محتوای تولید شده در کدام کانال های ارتباطی توزیع می شوند؟ از تبلیغات بنری استفاده می شود یا در سایت های خبری تبلیغ می شود؟
با توجه به آنکه مخاطبان هدف در کجا بیشترین زمانشان را سپری می کنند، باید کانال های مناسب را انتخاب کرد. با انتخاب آنکه مخاطبی در اپلیکیشن موبایلی، سایت های خبری و ورزشی، در خیابان و مترو، در شبکه های اجتماعی، در گوگل و یا در رادیو و تلویزیون بیشترین وقت خود را سپری می کند بهترین کانال برای اجرای تبلیغات را انتخاب می کنیم.
5. تعیین بودجه مناسب برای کمپین تبلیغاتی:
اصولا دستیابی به مشتریان و تحت تاثیر قرار دادن آن ها کار بسیار سخت و هزینه بری است. کاملا واقع بینانه بودجه مناسبی را برای کمپین تبلیغاتی خود درنظر بگیرید.
این نکته را هم مدنظر داشته باشید که تمام کمپین ها نیازمند بودجه های زیاد و عجیب و غریب نیستند. اما در هر صورت با اتکا به تبلیغات رایگان نیز نمی توان به نتایج دلخواه رسید. پس باید برای بازاریابی تبلیغاتی همیشه هزینه کرد.
6. تدوین برنامه زمان بندی شده:
در یک جدول زمان بندی شده تمام کارهایی که قرار است برای تبلیغات انجام دهیم درج می کنیم.
- کمپین ازچه تاریخی شروع میشود وتا چه زمانی ادامه دارد؟
- هرچند وقت یکبار پستی را منتشر و یا محتوای کمپین را تبلیغ می کنیم؟
- از کدامیک از کانال ها و در چه تاریخی استفاده می کنیم؟
- چه کسانی و در چه بازه های زمانی گزارش های ارزیابی کمپین را ارائه می دهند؟
پاسخ به این سوالات در این جدول گنجانده شده وبرای اجرا آماده می شود.
7. اجرایی کردن برنامه های تدوین شده:
پس از نوشتن برنامه های خود نوبت به اجرای کمپین تبلیغاتی است. با توجه به بودجه تعیین شده و برنامه زمانی خود به صورت کاملا سازمان یافته و متمرکز کمپین را اجرایی می کنیم.
8. سنجش نتایج کمپین تبلیغاتی:
مراحل بعد ازاجرای کمپین به همان اندازه مرحله بازاریابی اولیه، بسیار مهم هستند و در موفقیت کسب وکارها اهمیت دارند. اندازه گیری و تحلیل داده ها، اطلاعات بسیار ارزشمند و منحصر به فردی راجع به مخاطبان، کانال های بازاریابی و میزان کارایی بودجه به ما می دهند. همین طور منجر به برگزاری بهتر و موثرتر کمپین های بعدی می شوند.
9. برنامه ریزی برای کمپین های تبلیغاتی بعدی:
زمانی که گزارش پایانی پس از سنجش نتایج را روی میز می گذارید، کمپین رسما به پایان می رسد. حال با پاسخ دادن به سوالات زیر برای کمپین های بعدی برنامه ریزی بهتری انجام دهید:
- چه میزان به اهدافتان نزدیک شده اید؟
- چگونه می توانستید در بخشی از هزینه ها صرفه جویی کنید؟
- کدام یک از کانال های بازاریابی نتایج بهتری برای اهداف شما داشته است؟
- چه نوع بازخورد و اطلاعاتی نسبت به تبلیغات جمع آوری کرد ه اید؟
- کدام یک از بخش های تبلیغات را به شکل متفاوت تری باید اجرا می کردید؟
- آیا نکته تازه ای درمورد مخاطبان و مشتریان جدید متوجه شده اید؟
کلام آخر:
کارشناسان معتقد هستند اجرای فعالیت های تبلیغاتی و بازاریابی هرچند با صرف هزینه همراه باشد، خیلی بهتر از انجام ندادن آنها است. در تدوین استراتژی کمپین بازاریابی مهمترین و سخت ترین مرحله، برنامه ریزی و استفاده از معیارهای مناسب برای تدوین استراتژی است.
با ارائه نظرات خود ما را در گردآوری مقالات بهتر و پربارتر یاری کنید.