ترافیک ارگانیک چیست؟
اصطلاح ترافیک ارگانیک اشاره دارد به بازدیدکنندگانی که در نتیجه جستجوی بدون پرداخت و کاملا طبیعی وارد وب سایت شما میشوند.
در این مقاله ابتدا انواع منابع ترافیک را بررسی میکنیم. سپس تعریفی از ترافیک ارگانیک ارائه داده و و اهمیت آنرا بررسی میکنیم. در انتها راهکارهای افزایش این نوع از ترافیک را توضیح میدهیم.
تا انتهای این مقاله با آرمانوت همراه باشید و با گذاشتن کامنت نظرهای خود را به ما انتقال دهید.
انواع منابع ترافیک
اکثرابزارهای تحلیل وب سایت ها، منابع ترافیکی سایت ها را در دسته های زیر تقسیم بندی میکنند:
1) ترافیک مستقیم ( DIRECT TRAFFIC )
ترافیک مستقیم به ترافیکی گفته میشود که از یک وبسایت ارجاع کننده نمی آید. همان طور که از اسمش پیداست، این نوع ترافیک با سرچ مستقیم نام وب سایت شما در یک جستجوگر به سمت سایتتان هدایت میشود.
2) ترافیک ارگانیک (ORGANIC TRAFFIC )
ترافیک ارگانیک هر ترافیکی است که از یک موتور جستجو به سایت شما می آید. به شرط آنکه برای آن پولی پرداخت نشود. هر ترافیک ارگانیک نتیجه تلاش های بازاریابی و سئو سایت میباشد.
3) ترافیک جستجو پولی ( PAID SEARCH TRAFFIC )
ترافیک جستجو پولی هر ترافیکی است که از یک کمپین پولی که در موتورهای جستجو مثل گوگل راه اندازی کرده اید به دست می آید.
4) ترافیک اجتماعی ( SOCIAL TRAFFIC )
هر گونه ترافیکی که از یک وب سایت رسانه های اجتماعی مثل لینکدین، فیسبوک، توییتریا اینستاگرام می آید.
5) ترافیک ایمیلی ( EMAIL TRAFFIC )
اگر به درستی کمپین های ایمیل خود را با پارامترهای ایمیل برچسب گذاری کنید، هر ترافیکی که از یک ایمیل به سایت شما هدایت میشود به عنوان ترافیک ایمیل شناخته میشود.
6) ترافیک ارجاعی ( REFERRAL TRAFFIC)
ترافیکی که ازهروبسایت دیگر که یک پلتفرم رسانه های اجتماعی و یا موتور جستجوگر نیست، وبه وبسایت شما می آید نوعی ترافیک ارجاعی است. به طورمثال اگر کسی بر روی لینکی که در وبسایت دیگر قرار داده اید، کلیک کند و وارد وبسایت شما شود این نوع ترافیک ارجاعی محسوب میشود.
اکنون که به درک روشنی ازهمه انواع مختلف منابع ترافیکی رسیدیم به مبحث اصلی خود یعنی ترافیک ارگانیک باز میگردیم.
ترافیک ارگانیک چیست؟
بازدید کنندگانی که در نتیجه جستجوی ارگانیک(طبیعی) وبدون پرداخت پولی وارد وبسایت شما میشوند دراصل باعث ایجاد ترافیک ارگانیک میشوند.
این نوع ترافیک در نقطه مقابل ترافیک جستجو پولی است که بازدید به واسطه تبلیغات پولی صورت میگیرد.
ترافیک ارگانیک ترافیک رایگان است. این نوع ترافیک از ظاهر سایت در نتایج جستجویی که کاربران در موتورهای جست و جو مثل گوگل، یاهو یا بینگ انجام میدهند به دست می آید.به دلیل رایگان بودن آن برای صاحبان کسب و کارها دقیقا همان ترافیکی است که آن ها خواهان آن هستند.
ساده ترین راه برای افزایش ترافیک طبیعی وب سایت، انتشارمنظم محتوای با کیفیت و مرتبط با سایت در وبلاگ خودمان است. با این حال، تولید محتوای غنی ومنظم فقط یکی از راه های افزایش این نوع ترافیک است. مورد بسیار مهمی که بر ترافیک ارگانیک تاثیر دارد شاخه ای از بازاریابی آنلاین به نام سئو ( بهینه سازی موتورهای جست و جو) است.
چگونه ترافیک ارگانیک دریافت کنیم؟
ترافیک طبیعی توسط رتبه بندی شما در صفحات نتایج موتورهای جست و جو ایجاد میشود. هرچه رتبه وبسایت شما برای عبارت جست و جو شده بالاتر باشد، ترافیک ارگانیک بیشتری خواهید داشت. بیشتر تاکتیک ها و استراتژی های بازاریابی درون گرا (INBOUND MARKETING ) با هدف افزایش رتبه سایت برای هدایت ترافیک ارگانیک انجام میشود.
ترافیک طبیعی توسط SEO یا بهینه سازی موتورهای جست وجو هدایت میشوند. هرچه سایت شما برای موتورهای جست وجو بهینه ترباشد احتمالا برای کلمات کلیدی که مخاطبان شما در گوگل سرچ میکنند، رتبه بهتری خواهند گرفت. این به دلیل آن است که مخاطبان بیشتر روی اولین نتایج که در صفحه سرچ میبینن کلیک میکنند. معمولا 3 نتیجه اول تبلیغات پولی هستند که به ازای هر کلیکی که وب سایت دریافت میکند هزینه دارند. سپس در زیر بقیه نتایج را به صورت ارگانیک تجربه می کنند.
چرا ترافیک ارگانیک مهم است؟
در مقایسه با هر نوع ترافیک دیگری که در بالا اشاره کردیم ترافیک ارگانیک برای هر کسب و کاری بسیار ارزشمند است. تبلیغات پولی برای مدت زمان محدودی به پول و سرمایه زیادی احتیاج دارد. در بیشتر مواقع ترافیکی که از آن دریافت میشود هدفمند نیست – همان طور که در مورد تبلیغات رسانه های اجتماعی صدق میکند –
ترافیک ارگانیک تمام این مشکلات را حل میکند. در دراز مدت بدون هزینه است. اگر به درستی انجام شود سال ها جواب خواهد داد و مهمتر از همه به طور خاص برای بازدیدکنندگان علاقه مند به کسب و کار شما ارائه میشود و هدفمند است. اما دریافت ترافیک طبیعی برای اکثر کسب وکارها و مشاغل امروزی یک چالش اساسی است. چون هرروز شرکت های بیشتری وب سایت های آنلاین خودرا راه اندازی میکنند و به سبب آن رقابت و تقاضا افزایش پیدا میکند.
مزایای ترافیک ارگانیک
همان طور که قبلتراشاره شد بهترین شکل ترافیک، ترافیک ارگانیک و طبیعی است.
مهمترین مزایای این نوع ترافیک به شرح زیر است:
- مشتریان بسیار جذابی را برایتان به ارمغان می آورد
- وفاداری به برند و نام تجاری شما را بهبود میبخشد
- باعث افزایش نرخ تبدیل میشود
- اعتماد مشتریان را بیشتر میکند
- منجر به سرنخ ها و لیدهای واجدالشرایط میشود
8 راهکارافزایش ترافیک ارگانیک
چه در مورد سایت های ارائه خدمات صحبت کنیم، چه فروشگاه های آنلاین و یا حتی سایت های انتشاراتی ( بلاگ ها ) در هر یک از این موارد، داشتن حجم بالاتری از ترافیک و کلیک بیشتر در افزایش سفارشات و گردش مالی بالاتر تاثیر چشمگیری دارد.
در ادامه مطلب 8 راهکاری که باعث بیشتر شدن ترافیک طبیعی سایت می شود را شرح می دهیم.
1) سئو را از یاد نبرید:
مزیت اصلی سئو آن است که دارای نتایج دائمی است. به جای تمرکز و تلاش بر روی تبلیغات در سرتاسر اینترنت، بهتر است سایت خود را برای ربات های موتورهای جست وجو که در صفحات وب شما پرسه میزنند بهینه و تنظیم کنید.
نکته ضروری که در سئو وجود دارد انتخاب کلمات کلیدی براساس حجم جست وجوی آنها است. این کلمات کلیدی به رشد ارگانیک در موتورهای جست وجو کمک میکنند. به شرطی که تعادل بین کلمات با جست وجوی بالا و کلمات کم رقابت را حفظ کنید.
2) داشتن یک وبلاگ برای سایت یا فروشگاه آنلاین خود:
اگر فروشگاه آنلاین شما وبلاگ فعالی ندارد، باید برای وب سایت خود وبلاگ بسازید. وبلاگ نویسی یک راه بسیار موثر برای جذب مخاطب و ایجاد ترافیک بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر برای کسب و کارتان است. حتما میپرسید چگونه؟ چون این کار به سئو کمک میکند. با پیوند دادن وبلاگ و فروشگاه آنلاین، گوگل شما را مرتبط با جایگاه خود میداند و جایگاه بهتری در نتایج جست وجو به شما میدهد.
یک مقاله با کیفیت داستان هایی را بیان میکند که باعث جذب بازدید کننده ها میشود. آنها را به مصرف کننده تبدیل کرده و درعین حال شانس تعامل را نیز افزایش میدهد.
3) در شبکه های اجتماعی فعال باشید:
کارشناسان دیجیتال میگویند اگر در شبکه های اجتماعی حضور نداشته باشید یعنی وجود ندارید. برای کسب وکارتان محتوای با کیفیت در سایت و وبلاگ مهم است ولی به بک لینک ها و جضور در رسانه های اجتماعی نیز نیاز دارید. انتشار پست وبلاگ خود در رسانه های اجتماعی، سیگنال های اجتماعی گوگل را ارسال میکند که میتواند به رتبه بندی بهتر کمک کند.
4) از طراحی غافل نشوید:
غالبا نرخ بالای پرش از سایت به دلیل یک رابط وب غیردوستانه است. به عبارت دیگر اگر به سایتی برویم و نتوانیم منوی نویگیشن را پیدا کنیم و توسط مقدار زیادی پاپ آپ مورد حمله قرار بگیریم، به احتمال فراوان حوصله جست وجوی آنچه را که نیاز داریم نخواهیم داشت و از سایت خارج میشویم. پس اولین تاثیر و تجربه هایی که کاربر در سایت دارد در نحوه تبدیل وب سایت شما اهمیت دارد.
5) به پاراگراف اول و سرفصل های سایت اهمیت بدهید:
به عنوان یک عامل رتبه بندی صفحه اولین پاراگراف و سرفصل ها مهم هستند. پاراگراف اول باید حاوی کلمات کلیدی باشد و توضیح دهد که کاربر در مقاله چه چیزی خواهد یافت. زیرنویس ها یا همان ساب تایتل ها نیز مهم هستند. زیرا به خواننده کمک میکند تا خیلی سریع متوجه شود که در آن صفحه چه چیزی پیدا میکند. اگر کاربر صفحه را اسکن کند و در عرض 10 تا 15 ثانیه آنچه را که میخواهد پیدا نکند به احتمال زیاد صفحه را ترک خواهد کرد.
6) تصاویر بهینه شده سئو:
به نظر شما تصاویر یک فروشگاه تجارت الکترونیک چقدر مهم است؟ اگر شما یک محصول را نبینید که چه شکلی است میخرید؟ اکثر اینگونه سایت ها از عکس های یکسان تامین کنندگان استفاده میکنند. ما فکر میکنیم ارزش سرمایه گذاری روی تصاویر محصولات بسیار بالاتر از کپی کردن یکسری عکس های خاص است. داشتن تنظیم متن مناسب برای تصاویر همراه با کلمات کلیدی برای یک وب سایت ضروری است.
7) داشتن داده های ساختار یافته ( SCHEMA.ORG )
اسکیما یک زبان نشانه گذاری در سایت است. زبان طبیعی ما را به داده های ساختارمند ترجمه میکند تا گوگل آنرا به راحتی درک کند.
به عنوان مثال گوگل با درک صفحات محصول سایت ما مشکل دارد. پیاده سازی داده های ساختار یافته برای محصولات، نظرات یا دستورالعمل های پیج ما به ربات های خزنده گوگل کمک میکند و باعث رتبه بندی بهتر برای صفحات محصولات ما میشود.
8) عنوان و توضیحات متا را فراموش نکنید:
متا تگ عنوان و توضیحات برای سئو بسیار مهم است. به این صورت که به گوگل و خواننده های ما توضیح میدهد که پس از کلیک کردن به چه صفحه ای میرسند.